-
Jak łatwo zrobić łuk
Witam wszystkich fanów motoryzacji.
Mianowicie mam 17 lat w lipcu mam zamiar zapisać się na kurs prawa jazdy jednak mam jedno ważne pytanie. Wiem że dla jednych jest to banalne i śmieszne ale jest wiele osób takich jak ja, którym przydałaby się taka rada.
A więc tak jak w temacie, interesuje mnie jak najłatwiej zaliczyć podczas egzaminu na placu tzw. "łuk" nie interesuje mnie jak przodem tylko tyłem a dokładnie np. w które lusterka patrzeć i jakie manewry robić. (Prosiłbym o dokładny opis typu o ile stopni skręcić w którym momencie itd)
Z góry dzięki za odpowiedzi!
pozdrawiam gorąco!
-
Instruktor ci wszystko wytłumaczy.
-
Nie no ja wiem, że jak siezapisze co do czego to instruktor powie co i jak. Ale wiecie stres na egzaminie itd robią swoją.. Proszę poradźcie jak to bez problemów zdać ;)
-
kolego niema instrukcji do tego jak wykonac łuk 8) bedziesz się uczył to samo wejdzie w krew.Tylko nie ucz sie na pachołki.
-
Ja tam się uczyłem na pachołki i nigdy nie spaliłem łuku.
-
Tylko że łuk nie jest żeby utrudnić życie przyszłym kierowcą tylko nauczyć wyczucia skrajnych punktów samochodu. Na normalnej drodze obijanie "pachołków" kosztuje setki a nawet tysiące złotych wiec nie ucz się "na słupki"!
-
Przy robieniu łuku musisz widziec to jak jedziesz. Niestety bardzo czesto kursanci, którzy są uczeni na pachołki oblewaja bo nie maja wyczyciucia i jada na pamięć. Jak wsiadziesz do samochodu to zobaczysz, że nie jest tak strasznie.
-
Właśnie wróciłam z placyku oczywiście ten łuk ale powiem wszystko jest do zrobienia ale norma nawalam.....Jak zrobić to super?...Za pomocą instruktora jadę sama wyjeżdżam za linię....Maskara ale do zrobienia
-
O to pierwsze kroki masz za sobą. A jak instruktor Ci kazał łuk robić? na lusterka czy pachołki? czy jak ?
-
Łuk...mam patrzeć na tylną szybę o lusterkach ZAPOMINAM!!!!!!