Witam, chcę się wybrać na kurs instruktora nauki jazdy, ale nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać. Gdzie należy się zgłosić/wybrać z taką inicjatywą ? Do ośrodka WORD w moim mieście ?
Printable View
Witam, chcę się wybrać na kurs instruktora nauki jazdy, ale nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać. Gdzie należy się zgłosić/wybrać z taką inicjatywą ? Do ośrodka WORD w moim mieście ?
Do sprawdzonego ośrodka. Kursy na instruktorów są odwalane bardzo źle. Ale część ośrodków to już zupełna fikcja. Lepiej więc znaleźć taki, który ma dojścia do pytań, bo pytania są koszmarne, z błędami, nielogiczne i inaczej niż ,,wyciek'' się ich zaliczyć nie da. Więc jak ośrodek tanio ,,odklepuje'' kurs i nawet pytań nie ćwiczy, to szanse na zdanie masz zerowe.
No to specjalnie jechac do Bydgoszczy jak mam u siebie WORD-a, może tak wcale żle nie jest...
...ale zanim zrobisz kurs to sprawdz jakie jest zapotrzebowanie na instruktorow tam gdzie mieszkasz bo moze sie okazac co dosc czesto bywa ze po zdanym egzaminie nikt cie nie zatrudni bo nie masz doswiadczenia ...a na kursie o tym niestety nie wspominaja...chyba ze masz juz zaklepana u kogos prace
tak naprawde kurs kursem cala praca odbywa sie w domu.uczylem sie od stycznia kurs rozpoczolem w marcu nie dowiedzialem sie niczego nowego czego bym nie wiedzial na tym kursie. zdalem za pierwszym razem ale watpie czy udalo by mi sie to gdyby nie fakt ze zdawalem we wroclawiu... wlasciwie mysle ze bez tego kursu bym zdal we wroclawiu ,a nie jestem jakims orlem zwyczjny gosciu. mowie ci podstawa to pytania testowe a jak wiadomo wroclaw je udostepnia
Witam. Czy jest nowa baza pytań z Wrocławiu? Jeżeli ktoś posiada to proszę o przesłanie na ps1966@wp.pl
Z góry dziękuję.
Pod tym linkiem jest wszystko, tzn. pytania do testów i pokazów.
http://www.duw.pl/Oddzial,Infrastruk...cznej,492.html
WITAM.POLECAM SKORZYSTAĆ Z KURSU NA INSTRUKTORA NAUKI JAZDY NA ŚLĄSKU W RYBNIKU W ZDZ-CIE UL. KLASZTORNA .WLAŚNIE UKOŃCZYŁE/AM TAM KURS I JESTEM BARDZO ZADOWOLON.METODYKĘ PROWADZI PANI M. JODŁOWIEC , WYKŁADY PROWADZI BARDZO FACHOWO.."MĘCZY" TESTAMI PODOBNYMI JAK NA EGZ. PAŃSTWOWYM BEZLITOŚNIE , W CIĄGU JEDNEGO WYKLADU 2 RAZY ALE PÓŻNIEJ ...EGZAMIN WEWNĘTRZNY ZDANY BEZBŁĘDNIE. WYKŁADY O RUCHU DROGOWYM PROWADZI EGZAMINATOR Z KATOWIC P. RYSZARD WACHOWICZ I JEST REWELACYJNY, POSIADA BARDZO DUŻĄ WIEDZĘ, JEST WSPANIALYM MÓWCĄ I NAUCZYCIELEM . WIERZCIE MI ŻE PO WYKŁADACH Z TYM PANEM NIE MUSICIE MIEĆ JAK TO PISZE TRISTAN "LEWYCH PYTAŃ" NA EGZAMIN PAŃSTWOWY , KODEKS DROGOWY "SOBONIA" , ROZPORZĄDZENIA MACIE W 1 PALUSZKU. NASZA GR. POPROSIŁA PANA ABY POJECHAŁ Z NAMI NA PLAC MANEWROWY ...POJECHAŁ , POKAZAŁ JAKIE MANEWRY WYKONUJE SIĘ NA EGZAMINIE , MOGLIŚMY ZAPREZENTOWAĆ NASZE UMIEJĘTNOŚCI ZA KIEROWNICĄ A TEGO NIE MA W PROGRAMIE KURSU, PAN ZROBIŁ TO DLA NAS ,BEZINTERESOWNIE . DLA MNIE JEST ON WIELKIM AUTORYTETEM , WZOREM DO NAŚLADOWANIA I CIESZĘ SIĘ ŻE MIAŁE/AM ZASZCZYT GO POZNAĆ .MAM NADZIEJĘ ŻE OD DZIŚ BĘDZIE NASZYM DORADCĄ I PRZYJACIELEM. POLECAM BARDZO , WSZYSTKIM TEN OŚRODEK , WIERZCIE ŻE WARTO DOJEŻDŻAĆ NAWET 100 KM.
Zacznijmy od tego, że pracy dla nowych instruktorów nie ma i nie będzie przez najbliższe 10 lat. Jak ktoś nie ma zaklepanego miejsca, to niech dobrze przemyśli, czy nie wywali kasy na szkolenie w błoto.
Obecni kursanci to są roczniki z początku lat 90, czyli z pobalcerowiczowej zapaści kraju. Dopiero roczniki od 2003 mniej więcej będą rokowały nadzieję. A one do nas trafią za 10 lat.