Mam pytanie ... przy zmianie biegów z wyłączonym silnikiem trzeba docisnąc sprzęgło a co jeśli sprzęgło nie było wciśnięte a ja zmieniłem bieg ... zatarta skrzynia :shock: ?? jak to sprawdzic
Printable View
Mam pytanie ... przy zmianie biegów z wyłączonym silnikiem trzeba docisnąc sprzęgło a co jeśli sprzęgło nie było wciśnięte a ja zmieniłem bieg ... zatarta skrzynia :shock: ?? jak to sprawdzic
mysle ze jak raz zmieniles biego to sie nic nie stalo ale nie powinno sie tak robiec lepiej zawsze wcisnac sprzeglo a sprawdzic mozna prosto jezeli bedzie zatarta skrzynia auto nie bedzie chcialo jezdzic ;]
Musisz być chyba chłopie bardzo silny... bo bez sprzęgła to te biegi za bardzo nie chcą wchodzic ;) Nic na siłę ;)Cytat:
Napisał marian90
Musisz być chyba chłopie bardzo silny... bo bez sprzęgła to te biegi za bardzo nie chcą wchodzic ;) Nic na siłę ;)[/quote]
O ilę wiem, to na wyłączonym silniku nie trzeba do tego siły :wink:
HEhe, nie doczytalem:) Eee, jak był wyłaczony silnik to nic złego się na pewno nie stało:) Wiec nie masz sie o co martwic.Cytat:
Napisał Thomas
Przy wyłączonym silniku nic się nie stanie, można sobie machać wajchą ile się chce. Instruktorzy często uczą zmiany biegów w ten sposob.