Kontrola OSK- zakres kontroli
Witam!
Przeszukałem forum i nic nie znalazłem a to co znalazłem było mało wystarczające
Teraz kilka pytań:
Ile czasu mają na skontrolowanie? (czy robia to w godz. czy siedzą cały dzień i szukają dziury w całym)
Co mogą sprawdzić a czego nie (w zawiadomieniu pkt.6 Dokumentacja dot. szkolenia KEOS (OK), karty zajęć(OK), zaświadczenia o ukończeniu szkolenia (????) to te co do nich trafiły czy moje kopie będą sprawdzać (mam kopie zaświadczeń ale z tego co wiem kopiowanie nie jest obowiązkowe)
Czy sprawdzają rejestr wydanych zaświadczeń?(podobno prowadzenie nieobowiązkowe)
Papiery dot. osób szkolonych... mam jednego kursanta po szkoleniu dodatkowym praktycznym, nie dostarczył mi kwitka z WORD o 3 krotnym niezdaniu części praktycznej, przyniósł mi tylko papierki za 3 ostatnie oblane egzaminy praktyczne. Czy to wystarczy? Czy będą się tego czepiać?
Czy czepiają się limitu godzin instruktora na dobę? I czy jest to łatwe do sprawdzenia (wiem na 100%, że instruktor jednego dnia prowadził 9h zajęcia praktyczne ale tylko raz się takie coś zdarzyło.
Jakie kary za jakie niedopełnienia starosta może nałożyć?
Jeśli chodzi o karty zajęć część praktyczna:
jeśli się zaznacza co się robiło z kursantem krzyżykami to czy jeśli ja mam prawie całość w krzyżykach bo np. jadąc do miasta wojewódzkiego gdzie są egzaminy państwowe na 3godz. to jak na moje to przeprowadza się wszystko poza udzielaniem pomocy ofiarom wypadku (Pkt.14) i nie zawsze jazdy po zmierzchu i hamowanie awaryjne, tak reszta same krzyżyki od góry do dołu
Czy tak może być czy będą się czepiać?
Jeśli chodzi o kartę zajęć szkolenia dodatkowego
Wpisuję na 1 stronie imię nazwisko nr w KEOS PESEL
na 2 stronie nr instr. prowadzącego no i zajęcia daty godziny i krzyżyki nr instruktora i podpisy.
I instr. prowadzący pieczętuje, datuje i podpisuje egz. wewnętrzny praktyczny, zajęcia podkreślone i zliczone godziny. Czy to wszystko na karcie zajęć czy coś jeszcze???
No i ten pkt.14 zajęć praktycznych czy to pole może zostać puste przez cały kurs?? Jest ono powiązane z polem w części teoretycznej z zajęciami z ratownikiem medycznym gdzie on przeprowadza teorie i ćwiczenia. Więc ratownik powinien być 2 razy na zajęciach?? Jakoś nic tego nie reguluje...
Jakie dokumenty muszę mieć jeśli osoba szkolona ukończy kurs...
Zawsze mam takie (wiem że nie wszystkie są wymagane):
Kopię zaśw. o ukończeniu kursu
kopię zaśw. lekarskiego
kopię dowodu osobistego
egzamin wewnętrzny teoretyczny
egzamin wewnętrzny praktyczny (oba podpisane przez IP i os. szkoloną)
karta zajęć podkreślona ze zliczonymi godzinami
umowa z os. szkoloną
czy coś jeszcze ważnego powinienem mieć ??
Czego mogą się jeszcze czepić/czego najczęściej się czepiają?? Sala OK, autko OK, umowy OK, karty w mirę ok
Przepraszam, że taki długi post napisałem ale przed kontrolą to człowiek zaczyna myśleć co może mieć nie tak a i może się przydać innym bo do 7 stycznia wszyscy muszą przejść kontrolę z tych którzy jeszcze nie mieli