-
B i E+C razem
Witam
Czy mogę zdawać dwie kategorie prawa jazdy na raz ? Mianowicie dowiedziałem się że teraz nie warto mi zdawać na ciągnik czyli T tylko od razu na lawetę (E+C) bo ona też obejmuje ciągnik. Prawda to jest ? Czy mógłbym zdawać kategorię B i E+C razem ? 18 lat kończę dopiero w marcu lecz na kurs chcę iść jeszcze przed świętami w grudniu :)
-
Kategorię C możesz zrobić mając B - nie można tego robić razem, dopiero po otrzymaniu druku PJ kat B do reki możesz zapisać się na kurs C . Z B+E jest tak samo.
-
ale jak chcesz T to nie musisz robić C+E tylko po zdanym B bierzesz zaświadczenie i idziesz do ośrodka zrobić E do B i tez dostaniesz T
-
Posiadając B możesz jeździć ciągnikiem rolniczym z przyczepką lekką .. Jesli to Ci nie wystarczy - trzeba zrobić jak pisze pisarmen
-
aha.. no oka, czyli najpierw będę musiał zdać samo B i zapewne na nowych egzaminach :P a jak jest z kategorią A ? Bo chciałbym też zrobić na motor, lecz podobno nowe przepisy będą pozwalały zrobić od 24 lat... ;/
-
Tak, zmiany będą szły w tym kierunku ..
http://www.motogen.pl/aktualnosci/z-...we,art675.html
Tu masz szczegóły ..
Pozdro
-
aha czyli jeszcze zdążę zrobić na motor, a może ktoś przybliżyć jakie zmiany będą co do kategorii B ? :)
-
Na kat. B nie będzie zmian, jeśli już to na B1 ..