napiszcie proszę czy przeprowadzenie egzaminu teoretycznego wewnętrznego może się odbyć w dowolnej formie czyli rozdaję testy i arkusz do zaznaczania odpowiedzi czy wymagana jest jakaś inna cudowna forma ??????;)
Printable View
napiszcie proszę czy przeprowadzenie egzaminu teoretycznego wewnętrznego może się odbyć w dowolnej formie czyli rozdaję testy i arkusz do zaznaczania odpowiedzi czy wymagana jest jakaś inna cudowna forma ??????;)
Egzamin wewnętrzny teoretyczny przeprowadzasz w formie testu komuterowego lub w formie testów pisemnych. Innej cudownej formy nie ma.
to dobrze bo zastanawiałam sie czy nie ma jakiegoś szczególnego wymogu w rozporządzeniu, ukrytego drobnym druczkiem:)
Nie ma, ale musisz pamiętać o umieszczeniu w dokumentacji w formie pisemnej informacji o wyniku egzaminu, ilości popełnionych błędów, dacie przeprowadzenia egzaminu, podpisie instruktora prowadzącego i osoby szkolonej.
U mnie urzędnik kontrolujący dokumentację wymaga wydruku "z komputera" wyniku egzaminu teoretycznego. Do tej pory egzaminowałem na programie bez modułu wydruku /taki bez wpisywania danych kursanta/ a dokumentację robił kursant w trakcie egzaminu na ogólnie przyjętym druczku, później oczywiście podpisy mój i kursanta. Ale po ostatniej kontroli musiałem dokupić odpowiednie cudo.
Czy to ten sam urzędnik, który żąda całego egzaminu wewnętrznego (teoretycznego i praktycznego) przy szkoleniu dodatkowym praktycznym?
A co jeśli egzamin wewnętrzny teoretyczny przeprowadzisz w formie testu pisemnego (bo masz takie prawo)? Czy ten urzędnik też będzie sobie życzył wydruk z komputera? Czy może wystarczy "arkusz odpowiedzi"- wzór nr 6 rozporządzenie w sprawie szkolenia, egzaminowania...
Dokładnie ten. No ale ja robiłem egzaminy na komputerze z arkuszem odp. więc powiedział, że zamiast tego powinny być wydruki "bo wszyscy tak robią" znaczy kontrolowane osk. Nie chciało mi się dyskutować. Już po kontroli ;)