Przekroczyłem limit punktów karnych-co dalej ???
Witam, jakieś dwa tygodnie temu, niefortunnie dostałem kolejny mandat :( jechałem na wakacje i około 4.30 rano na warszawskiej wisłostradzie obudziło mnie niebieskie światło w lusterku wstecznym-kamerka... zostałem przyłapany na tzw. sześćdziesiątce, a kamerka zarejestrowała 93km/h, ale mniejsza o to. prawo jazdy posiadam od ponad czterech lat, mam prawo jazdy kat. B i C, co dalej ze mną będzie ?? dodam że jeden makabryczny mandat kasuje mi się 15 września- 14 punktów karnych ;/
Jak dalej toczy się postępowanie? policjant nie zabrał mi prawka, przyjdzie coś na adres zameldowania rozumiem ? i co dalej ? doczytałem się że na szczęście nie będę musiał ponownie odbywać kursu na prawo jazdy a jedynie testy.
Proszę o pomoc i fachową poradę jak tą sprawę szybko załatwić, niestety od tego uzależniona jest moja praca...
Pozdrawiam
Maciek
Re: Przekroczyłem limit punktów karnych-co dalej ???
Cytat:
Napisał macu46
[...]
Proszę o pomoc i fachową poradę jak tą sprawę szybko załatwić, niestety od tego uzależniona jest moja praca...
Witaj, zastanawia mnie jedno, a mianowicie to dlaczego nie skorzystałeśz "opcji" kasowania punktów karnych. Każdy WORD organizuje "kursy" ( chyba 2 dniowe) po ukończeniu którego odejmowane są od Twojego konta punkty ( chyba 4 lub 6). Oczywiście taka przyjemność kosztuje coś ok 250 PLN/kurs.
Zadzwoń do "swojego" WORD i zapytaj o taki "kurs" - może jeszcze nie jest za późno.
Pozdrawiam