Witam!Czy miał ktoś z Was doczynienia ze zdającymi cieżarnymi?Zdaje za tydzień egzamin w Łomży i chciałabym sie dowiedzieć czy kobiety w zaawansowanej ciaży sa może traktowane ulgowo czy tak jak inni zdający?
Printable View
Witam!Czy miał ktoś z Was doczynienia ze zdającymi cieżarnymi?Zdaje za tydzień egzamin w Łomży i chciałabym sie dowiedzieć czy kobiety w zaawansowanej ciaży sa może traktowane ulgowo czy tak jak inni zdający?
Traktowane są tak samo jak inni egzaminowani. Koleżanka zdawała jak była w ciąży i oblała bo zrobiła błędy. Nie przymykł na nic oka. To wszystko jest nagrywane i oni sie boją że ktoś przejrzy wyrywkowo kasetę z nagraniem.
Jak bedziesz miała prawko to też chcesz mieć ulgi na ulicy?
a pasy bezpieczeństwa?? wydawąło mi sie ze cięzarna nie musi ich zapinac...- kiedys sama zapomniałąm je zapiac na egzaminie! to pan egzaminator mi sie spytał czy ja jestem przy nadziei:P
oczywiście, że nie zapina.
Ale to nie żadna ulga ze strony egzaminatora w zdaniu egzaminu.
Moja znajoma niedawno zdawała bedąc w bardzo zaawanasowanej ciąży (okolo 2 tygodnie do rozwiązania) i jedyna ulga, która się jej przytrafiła, to propozycja, która wyszłą od stony egzaminatora : "Czy chciałaby Pani może zdawać jako pierwsza?", więc raczej, na za wiele nie należy liczyć :)
Dlaczego oczywiście nie zapina? Ja bedąc w ciązy zapinałam zawsze pasy nawet w 9 miesiącu .Nie wyobrażam sobie jazdy bez zapiętych pasów.Cytat:
Napisał eliza
Dlatego, że w razie kolizju lub wypadku zapięte pasy kobiecie w ciąży mogą wyrządzić większą szkodę niż jej pomóc. Pasy podczas kolizji (nawet gwałtownego hamowania) napinają się powodując znaczny ucisk. Nie jest to wskazane ani dobre dla dziecka i kobiety
w ciąży.
Pozdrawiam przyszłe mamy :wink:
Teoretycznie POPRAWNIE zapięte pasy nie powinny stanowić niebezpieczeństwa.
Cytat:
Napisał Magdallena
Cytat:
2. Obowiązek korzystania z pasów bezpieczeństwa nie dotyczy:
- osoby mającej orzeczenie lekarskie o przeciwwskazaniu do używania pasów;
-kobiety o widocznej ciąży;
-kierującego taksówką osobową podczas przewożenia pasażera;
-instruktora lub egzaminatora podczas szkolenia lub egzaminowania;
-policjanta, funkcjonariusza Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencji Wywiadu, Służby Kontrwywiadu Wojskowego, Służby Wywiadu Wojskowego, Centralnego Biura Antykorupcyjnego, Straży Granicznej, Inspektora Kontroli Skarbowej, funkcjonariusza celnego i Służby Więziennej, żołnierza Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej Polskiej - podczas przewożenia osoby (osób) zatrzymanej;
-funkcjonariusza Biura Ochrony Rządu podczas wykonywania czynności służbowych;
-zespołu medycznego w czasie udzielania pomocy medycznej;
-konwojenta podczas przewożenia wartości pieniężnych;
-osoby chorej lub niepełnosprawnej przewożonej na noszach lub w wózku inwalidzkim.
kierujący taksówka nie musi miec pasów????? a to dlaczego?