reeds napisała:
Cytat:
Sciągnęłam profil, ale on jest pusty,
Ty widzisz go jako pusty, ale w Portalu Starosty wygląda już zupełnie inaczej i nie jest pusty, jeśli tamten OSK zrobił zgłoszenie w formie elektronicznej. Jeśli zgłoszenie było robione w formie papierowej, to faktycznie jest pusty ze względu na brak aktualizacji profilu i negatywnego wynik egzaminu wewnętrznego.
reeds napisała:
Cytat:
Co i jak ja mam teraz wypełnic?
Z tego co się orientuję, to zgłoszenia robisz w formie elektronicznej. Nie mam wersji rozszerzonej Portalu więc nie wiem, czy da się tam zgłosić samą praktykę. Jeśli się da, to zgłoś samą praktykę. Ja robię zgłoszenie w formie papierowej i w takiej sytuacji zgłaszam tylko rozpoczęcie, a w zasadzie kontynuację szkolenia z tej części szkolenia, która odbywa się w moim OSK, czyli tylko z części praktycznej.
reeds napisała:
Cytat:
Przecież nie moge wypełnić teorii, którą ona miala we wrześniu zeszłego roku?
Zgadza się. W Harmonogramie nie możesz.
reeds napisała:
Cytat:
A jak zaktualizować profil bez wszystkich danych?
Masz przecież podkreśloną i podpisana przez kierownika OSK kartę przeprowadzonych zajęć. Tam masz wszystkie informacje niezbędne do aktualizacji PKK. Kartę z tamtego OSK podpinasz pod kartę wydaną w OSK Twojej koleżanki. Obie karty stanowią całościowe szkolenie.
Pamiętaj, że w takiej sytuacji w Twojej KEOS datą rozpoczęcia szkolenia będzie w tym przypadku data pierwszych zajęć praktycznych w OSK w którym pracujesz, natomiast datą rozpoczęcia szkolenia którą wpiszesz przy aktualizacji PKK, będzie data pierwszych zajęć teoretycznych z poprzedniego OSK. Jeśli chodzi o zajęcia praktyczne, to w KEOS OSK w którym pracujesz wpisujesz liczbę godzin zajęć praktycznych, które odbyły się w OSK w którym pracujesz, ale w aktualizacji PKK wpisujesz sumę godzin z poprzedniego OSK i z OSK w którym pracujesz. Czyli 40 godzin z poprzedniego OSK plus godziny wyjeżdżone z Tobą.