Jest już nowe rozporządzenie w sprawie szkolenia. (Dz.u.z 2016 r. poz. 280)
Miłej lektury.
http://dziennikustaw.gov.pl/du/2016/280/1
Printable View
Jest już nowe rozporządzenie w sprawie szkolenia. (Dz.u.z 2016 r. poz. 280)
Miłej lektury.
http://dziennikustaw.gov.pl/du/2016/280/1
Widzę, że wzoru zaświadczenia (pisemnego) dalej nie ma. Czemu mówię "dalej"? Bo rozporządzenie wyraźnie mówi, że zaświadczenie to aktualizacja PKK, a nasz Wydział Komunikacji żąda od nas druków. Krew mnie zalewa. Czy gdzieś jest napisane jaką władzę może sprawować WK? Powiem Wam, cieszcie się, jeśli macie fajne Starostwa, bo to, co się tutaj dzieje na śląsku, to jest jakaś paranoja. Czy to jest w ogóle zgodne z prawem?
Dalej trzeba burzyć ściany jak wejdzie dwudziesta pierwsza osoba do sali o powierzchni 25 metrów i dalej trzeba wieszać te archaiczne tablice poglądowe :)
wuv napisał:
Skoro nie ma to może być ono w dowolnej formie, jednak ma zawierać co najmniej informacje i dane o których mowa w § 16 ust.1 rozporządzenia w sprawie szkolenia...oraz musi być opatrzone podpisem kierownika osk (art.27 ust.5 u.o.k.p).Cytat:
Widzę, że wzoru zaświadczenia (pisemnego) dalej nie ma.
Wszędzie osk muszą mieć w dokumentacji zaświadczenia o ukończeniu kursu w formie papierowej (art.27 ust.7)Cytat:
Czemu mówię "dalej"? Bo rozporządzenie wyraźnie mówi, że zaświadczenie to aktualizacja PKK, a nasz Wydział Komunikacji żąda od nas druków.
Miedzy innymi w ustawie o kierujących pojazdami, w ustawie o swobodzie działalności gospodarczej, rozporządzeniu w sprawie kontroli osk.Cytat:
Czy gdzieś jest napisane jaką władzę może sprawować WK?
Opowiadaj co się tam u Was dzieje ;-)Cytat:
Powiem Wam, cieszcie się, jeśli macie fajne Starostwa, bo to, co się tutaj dzieje na śląsku, to jest jakaś paranoja.
To znaczy czy co jest zgodne z prawem?Cytat:
Czy to jest w ogóle zgodne z prawem?
Po przeczytaniu mam takie wnioski: 1.Nie ma zawracania na placu na kat C (dziś kupiłem nowe formularcze egz.praktycznego i czytałem i nie ma).2. Na kat A i B teorii mamy 26 godz + 4 medyczne czy 26 łącznie ze medycznymi?3. Nie ma szkolenia z teorii na B+E i C+E i takich Kursantów NIE ZGŁASZAMY do starostra jako nowy kurs???4. I gdzie ten zapis że nie trzeba mieć B żeby szkolić się na C? Prosze o rzeczowe odp.Dzieki pozdrawiam
Wzór karty przeprowadzonych zajęc jest nowy - te stare co ?? Nie piszą, żeby wyrzucić..
A skąd wziąłes, że nie trzeba B na C ??
Stare kończysz jak zaczełeś kursanta przed 5.03.2016 i potem wywalasz...nie ma zapisu żeby mieć B aby zrobić C i C+E...kiedyś było coś takiego...ale do końca jeszcze nikt nie wie w W.K. zobaczymy.
Moim zdaniem zapis o konieczności posiadania B przed uprawnieniami na C nadal jest, ale jedynie w UoKP - Art. 11.4.1).
Zapis ten jednak nic nie mówi o szkoleniu, a jedynie o wydaniu dokumentu. Pozostaje więc pytanie czy można szkolić jednocześnie na B i C, potem egzamin najpierw na B, potem na C.