Witam drodzy koledzy !
Jestem świeżo upieczonym właścicielem OSK. Szkolimy wyłącznie na motocyklach to i szkółka jest malutka. Do rzeczy, ponieważ nie mam jeszcze dużego doświadczenia co krok napotykam nowe problemy. Teraz mam kolejny pomyślałem może wy jesteście w stanie mi pomóc.
Przyszła do mnie kursantka, która zrezygnowała z nauki w poprzednim OSK, gdzie odbyła pełną teorie wraz z pierwszą pomocą oraz pierwsze 3 godziny jazdy praktycznej.
Po ściągnięciu jej PKK na portalu OSK, zauważyłem że jest "czysta" w jej PKK nie wprowadzono żadnych zmian ani informacji, że już odbyła np. teorię.
Jako, że miałem z nią wykonać jedynie 17 godzin jazd praktycznych, zapytałem się w wydziale komunikacji jak rozwiązać problem. Kobieta zaproponowała mi abym rozpoczął z nią kurs uzupełniający - tak też uczyniłem.
Dziewczyna wyjeździła już 10 godzin, a ja się kapnąłem, że hola ona nie ma skończonego kursu podstawowego, w wydziale komunikacji kazali mi z nią rozpocząć jazdy uzupełniające... a jak jej wydam później zaświadczenie ? Z tym problem poszedłem do wydziału komunikacji. Oczywiście kobieta zaczęła delikatnie się wykręcać i powiedziała zgodnie z prawem, że dziewczyna powinna przejść najpierw pełny kurs podstawowy.
I teraz możliwe rozwiązania:
1. uwalniam PKK poprzedni ośrodek (nie wiem jak to mogą zrobić) uzupełniają PKK o informacje w jakiej części kursantka przeszła u nich kurs - rozwiązanie trudne ponieważ jestem byłym pracownikiem tego osk i na pewno będą utrudniać, poza tym jak tak zrobią to się przyznają do tego że nie poinformowali wydziału komunikacji o tym że dziewczyna robiła u nich kurs (mam kartę przeprowadzonych zajęć w tym osk podpisaną przez kierownika OSK)
2. otworzyć nowy kurs podstawowy ale tylko na 17 godzin praktycznych, uzupełnieniem będzie karta przeprowadzonych zajęć z poprzedniego OSK.
Może macie jakiś pomysł jak rozwiązać taką zagwozdkę ? Za wszystkie cenne i mniej rady będę bardzo wdzięczny ! serdecznie pozdrawiam :)