-
Jeżeli chodzi o materiały do nauki to jeszcze Rozporządzenie Ministrów Infrastruktury i MSWiA z dnia 31.07.2002 D.U nr 170 z 2002 poz 1393 z późniejszymi zmianami znaki i sygnały drogowe.
Polecam pisanie konspektów samemu, są świetne jeśli chodzi o ugruntowanie wiedzy. Są różne techniki można pisać w punktach i samemu je rozwijać, pomocna tu jest książka Agnieszki Olszańskiej i Zbigniewa Bema Uczę jeździć samochodem. Są w niej przykładowe konspekty oraz opisane jest jak taki konspekt napisać. Pamiętaj, że podczas prezentacji są tablice z których można korzystać nie tylko tablice znaków ale i rysunki manewrów, tablica i pisaki z których możesz korzystać podczas swojej prezentacji. Pierwsze co zrobiłem odszukałem potrzebne tablice ustawiłem je i dopiero wtedy zacząłem wykład. Musisz być pewny tego, że wiesz co robisz i posiadać wiedzę na temat psychologi i dydaktyki i tu pomocna będzie wyżej wymieniona książka.
Dobrze jest też poczytać forum i różne wątki na nim występujące nie tylko dotyczące egzaminów.
Życzę sukcesów podczas nauki i egzaminów, jeśli się solidnie przygotujesz to zdasz mi się to udało za pierwszym razem, tak samo jak 2 moim kolegom. :D
-
a konspekty moga byc drukowane z kompa czy musza byc pisane wlasno recznie
-
Muszą być pisane ręcznie :D
-
przepisujesz gotowca przed prezentacją , było na to jakieś 90 minut luzu
-
Witam wszystkich,
czy ktoś może wie kiedy najbliższy egzamin w mazowieckim?
-
Terminy egzaminów w mazowieckim dowiesz się pod nr telefonu 0 22 695 65 95
lub na stronie
http://bip.mazowieckie.pl/cmsws/page/?D;1223
powinny być podane na 2 tygodnie przed egzaminem.
-
Pytanie.
Wie ktoś ile jest jeszcze wolnych miejsc na egzamin w Warszawie 23 siepnia.Chętnie,też usłyszał bym ,jak przebiegał egzamin w Radomiu.Może ktoś tam zdawał?
-
Ja zdawałem. Zdawało ok 40 osób.
Pytania były typu co autor ma na myśli.
Oto jedno z nich
Ubytek pyłynu chłodniczego w zbiorniczku wyrównawczym
1. Może spowodować awarję silnika
2. Uszkodzić termostat
3. Można uzupełnić dowolnym płynem chłodniczym
Ręce opadają. Niestety nie zdałem:)
Miałe 17 dobrze na dwadzieścia, a musi być 18 :)
W dodatkowym odpowiedziałem dobrze na wszystkie.
Wydaje się mi że poprostu zabrakło mi szczęścia i chyba WIEDZY :) :). Jak ma się farta trafi się na łatwy zestaw i jest OK. Na praktyce w Radomiu był nissan micra. Może i dobrze że nie doszło do praktyki o pierwszy raz siedziałbym w tym samochodzie i tak troszkę kulawo jest tłumaczyć co i jak:)
Podchodzę jeszcz raz 23 sierpnia.. Pożyjemy zobaczymy :)
-
Witaj logit - mógłbyś napisać jakie były jeszcze inne pytania ? Na pewno coś jeszcze pamiętasz z tych testów. Z góry dziękuję. ps1966@wp.pl
-
Egzamin Warszawa,
Dziekuje za informacje.Może ja się teraz odwdzięczę.
To link do strony wydziału infrastruktury z niektórymi pytaniami z Warszawy.Te pytania już nie są w puli pytań,ale można się zorientować o ich harakterze.Wygląda,że nie jest zle,choć trzeba bardzo uważnie je czytać.Oto link:
http://bip.mazowieckie.pl/cmsws/page/
GetFile1.aspx?attid=933
Jest jeszcze na stronie urzędu pełna i aktualna lista pytań do konspektów,lecz na razie jej nie mogę znaleść.Ja już jestem dopuszczony do egzaminu 23 sierpnia.Możemy sobie i wszystkim życzyc powodzenia.
Jeśli by ktos znalazł ta listę,to proszę o informacje.