-
Jestem instruktorem od 6 lat i sczerze mówiąc szybko i po polsku, na każdym rondzie używamy tylko prawego kierunkowskazu, nie wiem jakie musiało by być rondo aby wystąpiła potrzeba użycia lewego kierunkowskazu, na rondzie sygnalizujemy jedynie zjazd z ronda. Posiadam prawo jazdy kat.B od 14 lat i tak mnie uczono, tak uczę ja i moi kursanci nie mają problemów z rondem napewno.
-
nie wiem kto wymyslił ten temat, ale jest to zwykła fersa NA SKRZYZOWANIU Z RUCHEM OKRĘZNYM (RONDO) NIE WYKONUJE SIĘ NIGDY MANEWRU ZAWRACANI AANI SKRĘTU W LEWO. Skrecacie tylko w prawo w odpowiednią uliczkę a jadąc dookoła w myśl przepisów jedziecie "na wprost" 8)
-
Acha i jeszcze jedno tapo albo nie gadaj że jesteś instruktorem, albo jakoś usuń te bzdety z forum
-
Ja mam taką propozycję, może pora by już była zamknąć ten wątek? Jest już osiem zakładek, a może być jeszcze i ze trzydzieści, a co z tego wyniknie? Nic, bo nawet jak wątek spokojnie poleży jakiś czas, to i tak w końcu się znajdzie jakiś wszystkowiedzący, który będzie musiał przedstawić swoją, jedyną i słuszną teorię. I tak w kółko.
-
Niestety,ale ma tu ktos rację, zachowanie się na skrzyżowaniu z ruchem okręznym nie jest jednoznacznie określone, więc co .... miasto to obyczaj,mnie uczono, że lewy kierunkowskaz włączamy przed wjazdem na rondo,a po wjeżdzie na rondo kierunkowskaz należy wyłączyć,włączamy przed zjazdem z ronda, więc ja tak uczę innych, jak do tej pory jest ok.
-
Kirunkiem zasadniczym na rondzie jest kierunek pokazany na znaku (w lewo wokół wysepki). Jeżeli wjeżdżamy na rondo bez włączonego kierunkowskazu to znaczy, że jedziemy w lewo wokół wysepki - i jest to prawidłowe. Zjeżdżając z rona sygnalizujemy to prawym kierunkowskazem. Jednak na rondach o kilku pasach ruchu, bezpieczniej jest sygnalizować wszystkie manewry, mając na uwadze to, że pierszeństwo mają uczestnicy znajdujący się na pasie zewnętrznym. Ułatwia to jazdę innym i jest bardziej czytelne (jednaznaczne). Tak jeżdżę 30 lat.
-
tak czytam o okreznych i zgadzam sie z cman'em ze uczy nieprawidlowo. mam nadzieje ze mowisz jak jest prawidlowo dla potrzeb po egzaminie
-
1. Faktycznie (jak ktoś już wpsomniał) najlepiej by było, żeby Ci z góry w końcu wydali oficjalne wytyczne w sprawie rond - może być dowolny sposób - ważne jest żeby wszyscy stosowali ten sam - wówczas powinno być najmniej nieporozumień.
2. Stosowanie lewego kierunku przed wjazdem na rondo jest chyba bez sensu - kierunek włączany jest dla "kogoś" żeby go uprzedzić o naszym manewrze. A przy wjeździe na rondo kogo uprzedzimy? No chyba że ma służyć ostrzeganiu tych co już jadą rondem, że im zajeżdżamy drogę hehe. Bardziej już by mi pasował kierunek w prawo. Bo niezależnie ile jest pasów ruchu przed rondem to wszystkie pojazdy wjeżdżają prosto a następnie skręcają ostro w prawo, żeby znaleźć się na właściwym pasie ruchu. (to zostawiam do teoretycznego i prawnego przemyślenia cmanowi bo gość jest dobry w te klocki i naprawdę sporo mnie oświecił :-)
3. Ktoś wcześniej napisał, że jadący zewnętrznymi pasem mają pierwszeństwo przed tymi z wewnętrznych pasów. Jakieś uzasadnienie? Bo mnie się wydawało, że pierwszeństwo ma jadący danym pasem przed wjeżdżającym na ten pas, albo wjeżdżający z prawej strony przed wjeżdżającym z lewej strony.
4. Pomóżcie - podobno zmieniły się przepisy i teraz wolno zjeżdżać z ronda tylko z prawego skrajnego pasa?
5. Policjant powiedział mi, że najlepiej wogóle nie skręcać, bo jak podczas skręcania ktoś na nas wjedzie to jest nasza wina (nie zachowaliśmy ostrożności przy zmianie kierunku jazdy!)
Mam osobiście taką sytuację - miałem kolizję i skręcając w lewo, stanąłem żeby przepuścić pojazdy z naprzeciwka /zielone światło/ - kolo jadący za mną próbował ominąć mnie z lewej strony w momencie kiedy ja ruszyłem. Dostałem w lewe przednie drzwi.
Tłumaczyłem, że nie można mnie omijać z lewej strony jak sygnalizuję i stoję przy osi jezdni. Normalnie paranoja. Od dzisiaj uważajcie, bo może Was ktokolwiek puknąć przy skręcie w lewo i nic na to nie poradzicie. Po prostu wystarczy ruszyć za Wami i wcelować w przód samochodu. To jest przykład zapatrzenia się policji w 1 paragraf. :-(
-
to jest bardzo kontrowersyjny temat :) ja jeździłam z 2 instruktorami i kazdy mnie uczył inaczej. przyjęłam wersję ze zawracanie cały czas lewy + prawy na koniec.
-
Zwróciłem uwagę jak ludzie jeżdżą i faktycznie w Wawie ludziska jeżdżą na rondach ze światłami inaczej niż na rondach bez świateł.
Np. przy jeździe na wprost, gdy są światła, nie dają kierunku w prawo przy zjeżdżaniu! Za to skręcając w lewo dają kierunek w lewo, zaś na rondach bez świateł różnie to bywa.
CIEKAWOSTKA:
W Wawie zrobiono światła na Rondzie Radosława. Światła są przy wjazdach, zjazdach i przy pokonywaniu torów tramwajowych będacych na każdym wlocie.
Dodatkowo co tu jest najistotniejsze, zmieniono oznaczenia pasów. Jadąc pojazdem w pobliżu zjazdu zauważamy, że środkowe i prawy skrajny pas - są oznakowane linią podwójną ciągłą z lewej strony. Oznacza to, że w pobliżu danego wylotu z ronda:
- bez żadnego kierunku wyjedziemy z ronda każdym pasem BEZ POTRZEBY DAWANIA KIERUNKU bo pas nas tak prowadzi!
- nie można zmienić pasa na prawy bo musielibyśmy przeciąć linię ciągłą!
- możemy lecieć dalej rondem prosto lub zjechać z ronda bezproblemowo tylko z lewego skrajnego pasa
- chcąc lecieć dalej rondem z innego pasa niż skrajny lewy, musimy zjechać z naszego pasa w lewo, bo nasz pas leci na wyjazd z ronda. Przy okazji przecinamy tę linię o której pisałem wcześniej, więc wychodzi na to, że chcąc jechać rondem musimy włączyć kierunek w lewo i ustąpić oczywiście pojazdom jadącym lewym pasem!
WNIOSEK:
Każde rondo jest inne i wygląda na to, że jedynie zasady wjazdu na rondo mogą być wspólne dla wszystkich rond, natomiast jak się zachowywać na danym rondzie i jak z niego zjeżdżać, zależeć będzie od znaków pionowych/poziomych.
P.S.
Kolejny raz spotkałem się z opinią, że jadąc w rondzie musimy ustąpić tym jadącym z prawej strony lub jak kto woli "jadącym pasem zewnętrznym". Dla mnie to jakaś paranoja, bo przecież jadąc swoim pasem nie muszę nikomu ustępować a jedynie zmieniając pas muszę ustąpić jadącemu tym pasem, lub wjeżdżającemu na ten pas z prawej strony!
Poproszę szczególnie instruktorów z Warszawy o komentarz do ciekawostki i P.S.'a