13maja mają być już egzaminy w Lublinie. A jeżeli chodzi o materiał to nie wiem jaki będzie ;/
Printable View
13maja mają być już egzaminy w Lublinie. A jeżeli chodzi o materiał to nie wiem jaki będzie ;/
Ja jestem zapisany właśnie na 14 -tego maja. A wie ktoś jakie były pytania w Rzeszowie? Jak w ogóle wyglądał egzamin po nowemu?
tez jestem na 14 zapisany, moglby ktos powiedziec jakie pytania w rzeszowie byly
No ja jeszcze nie mam ustalonego terminu :( dopiero powiadomienia przyszły do ludzi którzy zapisywali się w okolicach lutego marca
Ja składałem papiery w kwietniu i też jeszcze nie mam terminu, ale nie narzekam bo nie sztuka pójść na pierwszy ogień i wyłożyć 340 w ciemno, przynajmniej będę wiedział jak to się teraz odbywa (jak się koledzy z13go i kolejnych terminów podzielą wrażeniami:))
Mogę się pochwalić że zdałem dziś w Gdańsku. Na testach zdobyłem 38 p na 40:grin:
Na prezentacji wylosowałem "wyprzedzanie" więc temat woda, lecz koledzy oblali gdyż słabo poszło im pod względem dydaktycznym bo na to kładli nacisk.
Natomiast praktyczny poszedł najłatwiej gdyż wylosowaliśmy- tz. kolega losował i wszyscy potem mieli to samo--tj przejazd przez przejście dla pieszych- z omówieniem kryteriów i parkowanie -dowolne. Ogólnie to super egzaminatora trafiłem choć mój partner oblał gdyż wymusił pierwszeństwo.
Testy na 20 zdało chyba 8 osób. to tyle a odnośnie pytań testowych to jak ktoś będzie chciał to napiszę jutro.:razz:
poprzedni pierwszy egzamin miałem w marcu.
viko napisał:
Gratulacje ;-)Cytat:
Mogę się pochwalić że zdałem dziś w Gdańsku.
Gratulacje VIKO! Możesz napisać jakie pytania i jak wyglądał praktyczny? Jeździliście po mieście w roli instruktora a egzaminator za kierownicą czy jak to wyglądało?
Dzięki. Jechaliśmy w parach, a egzaminator z tyłu. Najpierw ja w roli kursanta a na mieście na parkingu zmiana i przybierałem rolę instruktora. Trzeba dużo mówić jak to instruktor , omawiać. wylosowaliśmy dwa zadania i do tych zadań głównie miałem się odnieść, tz omawiać w trakcie wykonywania manewru np. odnośnie przejścia dla pieszych - omówić zachowanie się, szczeg. ostr itp. a parkowanie dowolne, jak podyktował instruktor, czyli mój kolega, zatem było prostopadłe:-). Po wykonaniu tych zadań wracaliśmy do ośrodka.
pytania proste:
1. pyt o tabliczke F 21 ze zmyłką np do T8
2 pyt o zatrzymanie z tramwajem z wysepką
a) gdy jezdnia z prawej str ma jeden pas ruchu TAK
b) ......................-..............dwa pasy ruchu
c) gdy DROGA ma dwa pasy ruchu TAK
3 było coś o nowych żarówkach- żernikowe itp
4 pyt o Kat B1 czy potrzebne szkolenie -NIE
5 kto udziela instruktarzu odnosnie przebiegu egzaminu- instruktor/ egzaminator/ we własnym zakresie/ -odp instruktor
6 dwie krzyzówki łatwe
7 z dydaktyki maiłem błędy
8 pyt o kolumnę uprzywilejowaną- czy zachować odstęp 100 m (NIE) i jak się zachować,
więcej sobie narazie nie przypominam.