Witam,
A czy do samego pobrania PKK (i rozpoczęcia kursu) potrzebny jest podpis ??
Printable View
Witam,
A czy do samego pobrania PKK (i rozpoczęcia kursu) potrzebny jest podpis ??
Do pobrania nie jest potrzebny podpis.
Co rozumiesz przez "rozpoczęcie kursu"?
Czyli pobieram PKK bez podpisu, następnie dostarczam w wersji papierowej listę uczestników i datę rozpoczęcia kursu ??
Czyli generalnie da się zrobić kurs nie posiadając podpisu elektronicznego ?? Czy w którymś momencie jest on jednak niezbędny ??
Piotr28 napisał:
Tak.Cytat:
Czyli pobieram PKK bez podpisu,...
Piotr28 napisał:
Tak. W formie papierowej dostarczasz informacje o których mowa w art.27 ust.1 pkt 1 u.o.k.p.Cytat:
...następnie dostarczam w wersji papierowej listę uczestników i datę rozpoczęcia kursu ??
Piotr28 napisał:
Tak.Cytat:
Czyli generalnie da się zrobić kurs nie posiadając podpisu elektronicznego ??
Do momentu aktualizacji PKK podpis elektroniczny jest zbędny.
Piotr28 napisał:
Na dzień dzisiejszy jest niezbędny by zaktualizować PKK (czyli wydać zaświadczenie o ukończeniu szkolenia) po ukończonym szkoleniu.Cytat:
Czy w którymś momencie jest on jednak niezbędny ??
Miejmy nadzieję, że niedługo to się zmieni i można będzie aktualizację potwierdzać profilem zaufanym ( za darmo) i wtedy podpis elektroniczny będzie zupełnie zbędny.
Dzięki serdeczne ksu za wyczerpującą odpowiedz ;-)
Nie ma za co ;-)
Czy wziął ktoś rozszerzoną wersję (płatną) portalu OSK?
Ja narazie nie bralem rozszerzonej wersji bo jak narazie to mam dwoch kursantow i ciemne mysli...pozdrawiam
Ja mam wersję rozszerzoną portalu osk.
Ja też chwilowo się wstrzymuję z wersją rozszerzoną...
Wita.Bardzo proszę o pomoc.Mam pobrany PKK teraz chcę zakończyć kurs.Wypisuję zaświadczenie?Jeżeli tak to w ilu egzemplarzach?I co dostarczam staroście?Tylko informacje o zakończonym kursie?Jest na to jakiś druk?I jak odesłać PKK?Dodam,że nie mam rozszerzonej wersji OSK.Dziękuję za pomoc.