dziekuje slicznie :D
Printable View
dziekuje slicznie :D
Wczoraj zdawałam egzamin na instruktora w Olsztynie i oczywiście ZDAŁAM :D
To był mój drugi egzamin bo poległam na praktycznym-nie zapięłam pasów :shock: . Testy i konspekty za pierwszym razem, ludzie bardzo mili, atmosfera naprawdę ok. , zdecydowanie polecam dla tych co znają przepisy i 217 jak paciorek-wszystko inne łącznie z konspektami jest do ogarnięcia a na placu manewrowym naprawdę sympatycznie choć bez stresowo nie jest(no ale to egzamin) i dużo pomagają choć także wymagają logiki. Ogólnie naprawdę polecam :lol:
Zdawałem na kat"C" 19 września w Radomiu.Zdałem i przy okazji dowiedziałem się,ze następny termin egzaminów ,to 4 pazdziernik Warszawa ulica Odlewnicza godz 8.oo.Powodzenia,jak by sie ktoś wybierał.
co taka cisza na forum nikt juz nie zdaje w warszawie nie widac zeby ktos cos pisał czy poprawiła sie zdawalnosc instruktorzy z wawy co z wami
wiem tylko tyle że w ostatnią sobotę tj. 07.11.2009 był egzamin w Radomiu. Komisja z Wawy. Ale ile osób zdało, ile oblało, czy się coś poprawiło tego nie wiem....
jak przejeżdżałem z kursantami obok WORD-u około południa to sporo samochodów stało....czyli mogło być nieźle ;)
pozdrawiam
UP * jako że 2 dni zostały do egzaminu * UP
A jak teraz wyglada ezgamin teoretyczny??
Witam wszystkich,
Mam nadzieję, że pomimo zakuwania kodeksu drogowego i Dz. U. znajdzie się ktoś, kto będzie mógł mi udzielić odpowiedzi na kilka pytań jakie mam w związku z czekającym mnie egzaminem.
Właściwie to chciałem tylko się upewnić co do kilku technicznych rzeczy, a mianowicie:
1. Czy dokumenty jakie dotychczas zgromadziłem tzn: psychotechnika, zaświadczenie o niekaralności, punkty karne z policji i badanie lekarskie są potrzebne do zapisania się na egzamin czy też muszę je mieć ze sobą na egzaminie?
2. Kończę kurs na kategorie A, B, C. Na egzaminie zdaje sie jednorazowo wszystkie te trzy kategorie? A jeśli tak to ile jest w takim przypadku pytań? 20+7+7+7? I czy na egzaminie praktycznym na placu dla kazdej kategorii przeprowadza się oddzielne tłumaczenie manewrów, przygotowania do jazdy itp?
3. Czy pytania testowe dla moich trzech kategorii będą zawierać także pytania z kategorii A1, B1 i C1? I tak tytułem upewnienia się - tych "niepełnych" kategorii także dotyczy kodeks drogowy? tzn tam nalezy szukać odpowiedzi na te pytania tak?
I ostatnie - po zdanych testach losuje się temat konspektu z tego co wiem. Czy jest osobna sala i jaki jest czas na jego przygotowanie? Trzeba go napisać właśnie w tym czasie czy można np mieć swój gotowiec napisany odręcznie w domu? Ktoś tego pilnuje tam? I czy komisja w trakcie omawiania konspektu także zadaje pytania jak zwykły kursant?
Wiem, że niektóre z tych zagadnień może są banalne ale pozwolą mi uzupełnić wiedzę na temat czekającego egzaminu i myślę rozwieją sporo watpliwości z tym zwiazanych.
Czy w Warszawie zdaje się tylko na Odlewniczej? Jeszce zastanawiam się nad zdawaniem w Radomiu ale nie wiem czy warto się bawić w takie podróże..
Będę wdzięczny za odpowiedzi i zainteresowanie tematem.
ja co prawda nie orientuję się w kwestii zdawania na ine kategorie niż B, ale podzielę się z tobą moją wiedzą w tym zakresie jaki posiadam. Dokumenty dostarczasz do urzędu na pl bankowym i tam je zostawiasz. więc na egzaminie ich przy sobie nie posiadasz.
jesli chodzi o konspekt to masz czas na napisanie go, i jeśli jestes pewien tematu to może być gotowiec, tylko czy jestes pewien tematu?
czasem zdarza się , że temat ogólny jest rozbijany na mniejsze zagadnienia i wtedy taki gotowiec na nic sie nie przyda.
Lepiej mieć przy sobie wszystkie materiały z kursu, oczywiście 217 i Kodeks, oraz rozpiskę jaki temat gdzie się znajduje. To bardzo ułatwia późniejsze wyszukiwanie materiałów do konspektu.
co do zdawnia w Radomiu to wydaje mi się takie podróżowanie bez sensu.
Dlatego, że czy w Radomi, czy w Ostrołęcy czy w innym mieście woj. mazowieckiego - Komisja Egzamnacyjna jest ta sama. testy są takie same.
Więc tam nie będzie łatwiej, a dodatkowo tracisz czas na dojazd i kasę :-)
to chyba tyle
pozdrawiam
ciagle na warszawie cisza czy ktos jeszcze zdaje w naszej stolicy czy wsztscy do miast osciennych poszli.ja zamiaruje zdawac na wiosne w stolicy.jesli był by ktos chetny wymienic sie materiałami,spostrzezeniami zapraszam na forum.chetnie pogadam