A których testów się uczycie? Starych czy nowych? Starej metodyki/psychologii ??
Printable View
A których testów się uczycie? Starych czy nowych? Starej metodyki/psychologii ??
Ja nowych nie mam, ale ze starych dużo się powtarzało. Ma ktoś nowe zestawy?
signar mam prośbę przesłał byś mi na pocztę te testy co ty masz to ja bym sobie przejrzał xxxxx07@interia.eu ja w ogóle poszukuje materiałów z metodyki i z psychologi
Jak ktoś chce to mam pytania z których są aktualnie egzaminy w Lublinie. Zainteresowanych proszę o kontakt: scoter1983@interia.pl
Jak by kogoś interesowało następny termin egzaminu będzie prawdopodobnie pod koniec września jeśli ktoś przejdzie testy to dalej w zasadzie ma już z górki. Jak by były jakieś pytania to chętnie odpowiem.
Opisz troche jak wyglądał twój test. :) Jakie pytania Ci się trafiły :)
Ogólnie większość pytań było o krzyżówki (chyba z 10).Dodatkowo trafiło mi się pytanie o fobię, zachowanie wobec pojazdu uprzywilejowanego/autobusu w obszarze zabudowanym,kto może przebywać w "eLce" poza instruktorem i kursantem,do jakiej grupy należy wykład konwersatoryjny. Ogólnie nic trudnego. Na prezentacji skupiali się głównie na celach i metodach do ich realizacji i to w zasadzie tyle jeśli chodzi o tą część. Natomiast sama jazda to losowanie zestawu(na 13 osób chyba tylko jedna wylosowała zawracanie na skrzyżowaniu) reszta standardowo łuk, przegląd, górka, i hamowanie z 50km/h. Ogólnie egzaminatorzy wymagają kryteriów i opisu według "przepisów" natomiast jest jeden który lubi jak się tłumaczy "po ludzku" (siwy z wąsem) i to tyle.
A na prezentacji to naprawde trzeba przez 15min cały czas gadac??
Nie mogę się nigdzie doszukać nawet w rozporządzeniu. Mam zdaną teorię w styczniu i przez własną głupotę 2 razy oblany egzamin praktyczny. Czy wg nowego prawa muszę robić kurs doszkolający i od nowa zdawać teorię czy mogę zdawać znowu praktykę? Jest też teraz coś takiego jak instruktor wykładowca. Mogę się o niego starać czy przepadło wszystko? Może ktoś ma taką wiedzę bo muszę podjąć decyzję czy się jeszcze łudzić.
@wiola prezentacja w sumie od dostania tematu do uzyskania karteczki na praktyczny trwa mniej więcej 15 minut. Jeśli wie się o czym mówić(cele) to w zasadzie kończy się bardzo szybko. I raczej to wygląda ja rozmowa a nie typowe prowadzenie zajęć.
@lukasz zdaje się, że od razu możesz przystąpić do praktyki bo wszelkie doszkalania obowiązkowe zostały zniesione. Spytaj w wydziale komunikacji bo to oni teraz zgłąszają.