Rufioo, czekamy olśnij nas swoją metodą :DCytat:
Napisał rufioo
Printable View
Rufioo, czekamy olśnij nas swoją metodą :DCytat:
Napisał rufioo
czyli rozumiem ze panowie sami tez tak parkujecie na te obroty, nadkola itp?
Nie odchodźmy od tematu, madal pragniemy poznać metodę jaką kolega uczy :lol:Cytat:
Napisał rufioo
jak koledzy odpowiecie czy tak samo parkujecie jak uczcie, to poznacie moja tajemna metode prob i bledow :evil:
No dobra parkujemy, podziel się swoją wiedzą cała Polaka wstrzymuje oddech. :DCytat:
Napisał rufioo
Moja metoda polega na pokazaniu kursantowi jak się zachowuje auto podczas takiego parkowania, dlatego wsiadam sam i wykonuje parkowanie a kursant patrzy. Później oczywiście zamieniamy się miejscami i kursant próbuje na wyczucie. Jeżeli nie daje rady pokazuje mu jedną z metod zwracając uwagę na odległość od krawężnika.
Parkowanie równoległe do łatwych nie należy i nie wieże ze kolega Rufioo tak szkoli swoich kursantów że wszyscy potrafią idealnie wykonać parkowanie równolegle.
Pozdrawiam
rozumiem, ze sam potrafisz parkowac wiec powiedz (opisz, pokaz czyli to co masz robic jako instruktor) co robisz, zeby zaparkowac miedzy danymi autami i juz + cwiczyc, cwiczycCytat:
Napisał Togijczyk
a takie "instrukcje", to moze lepiej sobie daruj, bo nic tylko otumaniaja ludzi
przykro miCytat:
Napisał pawel1
jaki ubaw.... wlasnie ja ci podalem... a ty nadal pytaszCytat:
Napisał pawel1
mysle, ze nie jeden, ktory czyta jak wy uczycie ma jeszcze wiekszy
szkoda ze to sie zamienia w ten cyrk na drogach
polecam!!!Cytat:
Napisał karol11b
chyba zaden nie ma 100% skutecznosci (no chyba ci co maja dryg)
ale od czego jest korekta
oczywiscie po drodze nalezy wsponiec o gabarytach auta, ktorym parkujemy
pozdrawiam :)
Sprawa wygląda tak.
Kurs trwa 30 h ewentualne plus kilka godzin, w tym czasie należy nauczyć człowieka przede wszystkim bezpiecznej jazdy zgodnie z obowiązujacymi przepisami oraz manewrów "obowiązkowych". połowa kursantów ma powiedzmy srednie predyspozycje do kierowania samochodem. Często poprostu nie mogę sobie pozwolić na dużą stratę czasu na naukę parkowania równoległego, jak widzę że mu nie wychodzi to niestety ale trzeba pokazać tzw metodę.
Samo życie kolego :wink: