nie ma nigdzie w obowiazujacych przepisach, jak ma wygladac pieczatka instruktora
Printable View
nie ma nigdzie w obowiazujacych przepisach, jak ma wygladac pieczatka instruktora
jak bylem po odbior legitki, to dostalem wzor, ale to bylo troche temu
tak, firmowa. rozumiem ze normalnie , nip, regon, nazwa firmy, adres ? taka typowa "firmowka"?
tak
Przepraszam za małe zamieszanie z tym rozporządzeniem, które zacytowałem. Nie chciałem wprowadzić zamętu, mimo iż celowo przytoczyłem to nieaktualne rozporządzenie - choć faktycznie powinienem dodać że jest ono nieaktualne - w sumie jest (było) to jedyne miejsce, gdzie ktoś ujął w prosty sposób co ma być na pieczątce ośrodka.
ja też tak miałem w swoim starostwie (i też trochę czasu temu). Dostałem dwa wzory - pieczątki OSK i pieczątki egzaminatora jako wzornik dla pieczątki instruktora.Cytat:
Napisał rufioo
Choć nie wiem czy w stawostwach dziś się taką "wyprawkę" dostaje przy zakładaniu szkoły.
Ja natomiast na swojej firmówce mam nazwę firmy, adres, nip i telefon. Bez regonu.
To źle. Przepisy ogólne mówią, że pieczątka firmowa nie jest wymagana, ale jeżeli jest, to musi zawierać REGON. Fakt, że mało kto tego przestrzega, podobnie jak np. adresu przedsiębiorcy... Sporo faktur dostaję z danymi nie przedsiębiorcy, ale punktu prowadzenia usług. Czasami wadliwe jest również oznaczenie przedsiębiorcy, gdyż zapominają oni, że imię i nazwisko są obowiązkowymi jego elementami. W efekcie powstaje potworek w styluCytat:
Napisał OSK_BARTEK_W-wa
zamiast poprawnego:Cytat:
Kaczka
Kwiatowa 12
44100 Gliwice
Na szczęście ponoć US się tego nie czepia jakoś nadmiernie.Cytat:
Kaczka Jan Nowak
ul. Masłowa 12c/43
41-800 Zabrze
Witam
Mam zamiar wyrobić sobie pieczatke instruktora.
Co dokładnie powinna zawierac i jak powinna wyglądać, czy wystarczy tylko słowo instruktor czy musi być instruktor nauki jazdy, itp.
Prosze o porade.
Wystarczy samo instruktor. Ponadto imię, nazwisko i numer.
Dokładny wzór jest określony w "217" i powinien zawierac imię i nazwisko, numer oraz zakres uprawnień.Cytat:
Napisał basiap
Posiadasz uprawnienia? bo pytanie trochę mnie zdziwiło.
Gdzie?Cytat:
Napisał mich490