Ok dziekuje bardzo za pomoc. pozdrawiam serdecznie
Printable View
Ok dziekuje bardzo za pomoc. pozdrawiam serdecznie
takCytat:
Napisał andrzej1001
Dzwoni do mnine dziewczyna, mówi ze robiła kurs w szkole(jakies technikum w ramach przedmiotu maja prawo jazdy) ukonczyła kurs 2 lata temu nie ma zaswiadczenia lub je zgubiła-tak twierdzi. Mozna jakis wtórnik zaswiadczenie otrzymac? czy wystarczy karte przeprowadzonych zajec?? Pozdrawiam
Karty to już chyba nie otrzyma. Po 24 miesiącach od ostatniego wpisu w karcie, karta ulega zniszczemiu. Wtórnik zaświadczenia? Hm...Jeśli szkoła wystawi...
Bardzo ciekawy wątek.
Czyli takiego kursanta, który przerwał szkolenie i kontynuuje je w innym (naszym) osk, szkolimy tylko w zakresie, który mu brakuje do tego minimum 30h teorii i 30 praktyki? A dalsze szkolenie podstawowe tylko w sytuacji, jeżeli nie posiada wiedzy i umiejętności określonych w charakterystyce absolwenta kursu i/lub uzyskał negatywny wynik egzaminu wewnętrznego?
A jeśli kursant, który odbył 30h teorii i np. 25h jazd, następnie przerwie szkolenie i będzie je kontynuował w innym (naszym) OSK, to rozumiem, że trzeba z nim przeprowadzić co najmniej 50 % szkolenia praktycznego, do czego obowiązany jest instruktor prowadzący?
Ja w takim wypadku dojeżdżam brakujące 5 godzin jazdy + egzaminy wewnętrzne (teoria i praktyka) i wystawiam z mojej KEOS zaświadczenie na 30 + 30 godzin. Wtórnik z poprzedniego OSK dołączam do karty na moje 5 godzin, spinam i do archiwum.
Instruktorem prowadzącym jest również instruktor kończący szkolenie po innym.