Interpretacja policji jak i egzaminatorów z kieleckiego WORD jest taka że znak stop znajduje się za sygnalizatorem.
Gdyby znajdował się przed sygnalizatorem bądź na równi z nim wtedy pierwszeństwo miałaby sygnalizacja.
Printable View
Interpretacja policji jak i egzaminatorów z kieleckiego WORD jest taka że znak stop znajduje się za sygnalizatorem.
Gdyby znajdował się przed sygnalizatorem bądź na równi z nim wtedy pierwszeństwo miałaby sygnalizacja.
To niebieskie to samochód:)
Temu Panu z komendy chyba cos sie pomylilo:) Albo w tym czasie sygnalizacja nie dzialala:)
U nas w WORD-zie jest podobne skrzyzowanie, troszke mniejsze ale znak stop znajduje sie za sygnalizacja i gdy kursanci zatrzymuja sie na stopie kiedy maja zielone, to nie robia nic innego jak zaraz sie przesiadaja hehe:D
Janek napisał:
Ale to nie ma żadnego znaczenia gdzie znajduje się znak "Stop". Podejrzewam, że jest umieszczony za sygnalizatorem dlatego że, gdyby był umieszczony przed to by odległość od skrzyżowania przekraczała 25 m.Cytat:
Interpretacja policji jak i egzaminatorów z kieleckiego WORD jest taka że znak stop znajduje się za sygnalizatorem
slowdzerson napisał:
U nas też jest takie samo skrzyżowanie, tylko zwykłe, nie skanalizowane i nie ma tam żadnych problemów.Cytat:
U nas w WORD-zie jest podobne skrzyzowanie, troszke mniejsze ale znak stop znajduje sie za sygnalizacja i gdy kursanci zatrzymuja sie na stopie kiedy maja zielone, to nie robia nic innego jak zaraz sie przesiadaja hehe:grin:
W Kielcach taka sytuacja pojawiła się tydzień temu w związku z otwarciem nowej drogi. Osobiście wiem o trzech osobach które oblały tam egzamin za brak zatrzymania na linii stop. Odwołali się i ciekaw jestem jak sprawa się skończy. No ale jak policja ma takie zdanie jak WORD to obawiam się że będzie problem.
też jestem ciekawy :) bo na moje oko sygnalizacja jak i znaki odnoszą sie do tego samego skrzyżowania, więc jeśli sygnalizacja działa ona jest numer jeden
Takie zatrzymanie stwarza zagrożenie bezpieczeństwa w ruchu - skutkuje negatywnym wynikiem na egzaminie ..
Po ruszeniu na zielonym nie zatrzymujemy się na żadnych liniach - warunkowych i bezwzględnych ..
Znalazłem zdjęcie podobnego rozwiązania.
Ciekawe jak to zinterpretować? Czy sygnalizator dotyczy tylko przejścia dla pieszych? Czy skrzyżowania?
Zapytaj się tych panów, czy jeśli za sygnalizatorem z nadawanym sygnałem czerwonym będzie znak "droga z pierwszeństwem" to czy nie musisz się zatrzymywać...Cytat:
Jak słyszę o takich bzdetach to wkoło jest wesoło ale i tak życzę Wesołych Świąt!