W drugim pytaniu brakuje c) ...Cytat:
Napisał spamergt
Printable View
W drugim pytaniu brakuje c) ...Cytat:
Napisał spamergt
A co jeśli tam byłby znak skrzyżowanie dróg. Wtedy pojazd 1 jest po prawej stronie więc ma pierwszeństwo przejazdu ale z racji, że cofa to musi ustąpić pierwszeństwa czy nie?
Proszę o odp:
1) Czy można holować sprawny pojazd?
2) Znak D18 oznacza miejsce postoju dla jakich samochodów?
Znak zakaz zawracania zabrania zawracania:
1)na najbliższym skrzyżowaniu
2)od znaku do skrzyżowania
3)od znaku do skrzyżowania i na skrzyżowaniu
4)na odcinku od tego znaku do znaku odwoławczego
5)tylko do najbliższego skrzyżowania
6)oraz skrętu w lewo na odcinku od znaku do skrzyżowania i na skrzyżowaniu
7)na odcinku od tego znaku do znaku odwoławczego
8 )do najbliższego skrzyżowania i na nim
9)zabrania skręcania w lewo
10)obowiązuje tylko na najbliższym skrzyżowaniu
11)jest odwołany między innymi znakiem "koniec zakazów"
Znak D18
A jak braknie paliwa, to nie można holować ??Cytat:
Oznacza miejsce przeznaczone na postój pojazdów (zespołów pojazdów), z wyjątkiem przyczep kempingowych; umieszczona pod znakiem tabliczka T-23e oznacza, że na parkingu jest dopuszczony także postój przyczep kempingowych. Umieszczona pod znakiem D-18 tabliczka T-30 wskazuje sposób ustawienia pojazdu względem krawędzi jezdni (oznaczonej na tabliczce barwą szarą) oraz że miejsce jest przeznaczone dla pojazdów samochodowych o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 2,5 t. Umieszczona pod znakiem D-18 tabliczka T-3a wskazuje koniec miejsca przeznaczonego na postój. Umieszczona pod znakiem tabliczka T-29 informuje o miejscu przeznaczonym dla pojazdu samochodowego uprawnionej osoby niepełnosprawnej o obniżonej sprawności ruchowej oraz dla kierującego pojazdem przewożącego taką osobę. Znak może być umieszczony w innym miejscu niż po prawej stronie jezdni.
A w ostatnim poście o co chodzi ???
To co mówi logika a co testy na instruktora to czasem dwie różne. Przykładem może być pytanie jaka jest maksymalna długość holu? Teoretycznie wynosi ona 6m jednak w testach zaznaczyć trzeba odp. "nie jest określona" ponieważ w przepisie jest mowa o maksymalnej odległości a nie długości. Stąd moje pytanie, w ostatnim poście proszę o wskazanie prawidłowej odp.
Proszę również uzasadnić mi dlaczego podwyższenie prędkości powyżej 60km/h na obszarze zabudowanym nie dotyczy:
1) samochodu osobowego z przyczepką lekką
2) samochodu osobowego z przyczepą inna niż lekka o dopuszczalnej masie o dmc zespołu do 3,5t
w rozporządzeniu nie ma mowy, że przepis nie dotyczy zespołów pojazdów
Hmm, wciąż i wciąż wyjaśniamy, że pytania w teście nie sprawdzają naszej wiedzy lecz umiejętność rozumienia tego co się czyta - bardzo dobry przykład właśnie podałeś.. Przepis mówi o odległości pojazdów a nie o długości linki jak w pytaniu ..
A dlaczego nas testujesz, a nie poczytasz kodeksu ??
odp. 10 jest na pewno błędna (jeśli jest np. w teście)
Hehe kodeks i rozporządzenia zacząłem dużo wcześniej czytać niż zapisałem się na kurs jednak w związku z tym jak to określiłeś test sprawdza zrozumienie co się czyta mam wątpliwość którą chciałbym z kimś przedyskutować. Bo odp. są czasem zaskakujące.
spamergt napisał:
silvox napisał:Cytat:
Proszę o odp:
1) Czy można holować sprawny pojazd?
A jaki przepis zabrania holowania sprawnego technicznie pojazdu silnikowego? Pomijamy oczywiście zdrowy rozsądek i logikę.Cytat:
A jak braknie paliwa, to nie można holować ??
spamergt napisał:
Nie ma też mowy, że dotyczy zespołu pojazdów, dlatego nie dotyczy.Cytat:
Proszę również uzasadnić mi dlaczego podwyższenie prędkości powyżej 60km/h na obszarze zabudowanym nie dotyczy:
1) samochodu osobowego z przyczepką lekką
2) samochodu osobowego z przyczepą inna niż lekka o dopuszczalnej masie o dmc zespołu do 3,5t
w rozporządzeniu nie ma mowy, że przepis nie dotyczy zespołów pojazdów
W §.27. ust.3. rozporządzenia w sprawie znaków i sygnałów drogowych masz wymieniony tylko samochód osobowy, motocykl i samochód ciężarowy o dopuszczalnej masie całkowitej nieprzekraczającej 3,5 t. Widzisz tam gdzieś zespół pojazdów?