Ja za psychotesty płaciłam 100zł, za ogólnego 60zł i za okulistę 40zł. Ogólny i okulista zjawili się u nas w ośrodku szkolenia. Laryngolog reszta badała tak jak nie był potrzebny. Okulista i ogólny badał tak jak wspomniał tygr :D
Printable View
Ja za psychotesty płaciłam 100zł, za ogólnego 60zł i za okulistę 40zł. Ogólny i okulista zjawili się u nas w ośrodku szkolenia. Laryngolog reszta badała tak jak nie był potrzebny. Okulista i ogólny badał tak jak wspomniał tygr :D
Cytat:
Napisał LU_junior
To chyba przepłaciłem - bastepnym razem jade na badania do Lublina :wink:
Zaświadczenie o zdrowiu wystawi lekarz ogólny posiadający uprawnienia do badań kandydatów na kierowców, ale na podstawie zaświadczeń od lekarzy oklisty, laryngologa. Koszt takiego zaświadczenia to od 50 złotych do 80 złotych.
Dodatkowo ubiegając się o przyjęcie na kurs dla instruktorów trzeba posiuadac zaświadczenie z poradni psychologicznej o braku przeciwskazań. Koszt to 120 złotych.
TAK*Cytat:
Napisał Bobik
To chyba zalezy od tego czy lekarz jest w ośrodku, który przeprowadza kurs czy korzystasz zupełnie prywatnie. W moim przypadku takich zaświadczeń lekarz nie chciał, ale był On niejako związany z ośrodkiem szkolącym*.Cytat:
Napisał Bobik
Tutaj też chyba zalezy to od ośrodka szkolącego. W moim przypadku wszystkie zaświadczenia mozna było "donosić" w trakcie trwania kursu. Tak, aby na zakończenie już wszystko było w komplecie. Czy szli nam na rękę i nie utrudniali, nie byli słuzbistami? -nie wiem ! Może po prostu w Lublinie tak jest*.Cytat:
Napisał Bobik
* wszystkie moje uwagi odnoszą się do OSKiI w którym robiłem kurs. W innych miastach i ośrodkach może być inaczej ( i jak widać jest) :wink:
Już podbite :)))