Manualna daje więcej swobody w prowadzeniu automat pełny komfort.
Printable View
Manualna daje więcej swobody w prowadzeniu automat pełny komfort.
Najlepiej automat z "łopatkami" przy kierownicy - wilk syty i owca cała :)
Moim zdaniem manualna ;) mojemu bratu automat zepsuł się dwa razy w dwóch rożnych autach i koszt naprawy był tak duży ze ma teraz nauczkę :D
Jak dla Ciebie to polecam automat. Pozdawiam
byłam w pełni za automatem do momentu, kiedy musialam wykonać szybki manewr, a auto postanowiło sobie zmienić bieg i tak wisiałam sekundę w tym braku mocy. Bardzo by mi się wtedy przydała
W Polsce automaty są mało popularne, ale przez wiele mieszkałem w różnych krajach na świecie i tam miałem automat zawsze, wiec zupelnie sie przyzwyczaiłem do takiej skrzyni biegów. Nie wyobrażam sobie inaczej.
Ja prawie 20 lat jeździłem z manualem, ale po przesiadce na automat już nie wrócę do ręcznej skrzyni biegów. W miejskich korkach zdecydowanie stawiam na skrzynię automatyczną. No ale powiecie, że skrzynia ręczna mniej się psuje. Jest w tym sporo prawdy. Mam jednak swoją teorię dotyczącą awaryjności aut i skrzyń biegów. Zgodnie z tą teorią za awarie aut w przeważającej większości odpowiadają ich właściciele. Nieprawda? A jednak. Po pierwsze serwisowanie, a po drugie eksploatacja.
Nie miałem okazji jeździć automatem, ale lubię manuala ;)
Powyższe opcje są jak najbardziej wskazane i trafne. Oczywiście nie zaliczają sie do jedynych, lecz jednych z wielu.
zdecydowanie automat, po miescie bajka