Ksu, jednak w art. 18a.1 i 2 mowa jest tylko o autobusie, wiec jednak interpretacja celowościowa, ale w przypadku pojazdów szkolnych też za taką jestem.
Printable View
Ksu, jednak w art. 18a.1 i 2 mowa jest tylko o autobusie, wiec jednak interpretacja celowościowa, ale w przypadku pojazdów szkolnych też za taką jestem.
Arnica mi chodziło tylko o to, że kierujący zespołem pojazdów złożonego z ciągnika rolniczego i przyczepy przystosowanej do przewozu osób i przeznaczony do przewozu dzieci do szkół i przedszkoli, może zatrzymać się na przystanku autobusowym, ale oczywiście nie mamy obowiązku umożliwienia włączenia się do ruchu takiemu kierującemu.
Tak jest ksu ;-) Lupy zapomniałem, ja ślepy - żart.
Ale teraz dochodzimy do sedna. Załóżmy, że taki ciągnik z przyczepą(z tyłu żółta tablica z symbolem dzieci) zatrzyma się na przystanku, ma włączone światła awaryjne, dzieci wsiadają i jadą do szkoły. Pytanie, czy kierujący zbliżający się do przystanku będzie w stanie odróżnić przyczepę z dziećmi od autobusu? Nie sądzę.
Autobusy zbiorowego transportu publicznego powinny posiadać specjalne "tablice kierunkowe", z przodu i z boku oraz w przypadku autobusu poruszającego się na regularnych liniach oznaczonych numerem(czyli pojazdy mijskiej komunikacji publicznej) dodatkowo z tyłu i w środku.Cytat:
Napisał arnica
Np. autobus który skończył kurs i odjeżdża z przystanku do zajezdni, powinien wyłączyć te tablice lub je zasłonić - jest wtedy normalnym autobusem lub autobusem technicznym, ewentualnie na tablicy umieścić napis "do zajezdni".
Nie zmienia to jednak faktu, że art. 18 należy zastosować do każdego autobusu - odpowiednio do treści przepisu.
Dlatego o tym wcześniej pisałem, tzn. o nie znajomości przepisów przez kierujących pojazdami i niestosowaniu się do przepisów.