cman a nie pamietasz jaki to był koszt i jakis namiar do nich to bym pojechal i zrobil u nich jak masz sprawdzone?
Printable View
cman a nie pamietasz jaki to był koszt i jakis namiar do nich to bym pojechal i zrobil u nich jak masz sprawdzone?
http://www.traktserwis.pl/
^ tam są praktycznie wszystkie dane.
Za nasz montaż policzyli chyba 800 zł.
u mnie w corsie c są pedały "na dżwignie". działają rewelacyjnie. linki precz- ciągle się zrywały. zwłaszcza na sprzęgle. ale nie powiem: mechanizm bardzo skomplikowany. pozdro.Cytat:
Napisał norian
potwierdzam , na linkach w puncie miałem i problem co kilka tygodni murowany. Na sztywnych dzwigniach lepiej sie spisuja,ja montowałem w Markach są bez zarzutu. Poniżej link do strony tego warsztatu
www.adaptor.pl
Witam jeszcze zalezy wszystko jakie są to zestawy na linki za 500-600zł czy takie za 1200zł w przypadku tych pierwszych jest to straszna kaszanka gdyż pękają linki, natomiast te droższe są rewelacyjne działają jak oryginalne po stronie kierowcy sprzęgło dochodzi do końca przez co dłużej wytrzymuje niz w tych drążkach, mozna je potem zaadoptować do innego auta w razie zmiany w WORDzie a drązki koledze wiszą na ścianie w garażu i się śmieją ja zapłaciłem więcej i mam na lata i do innych aut cena zresztą mówi o jakości macie tu numer do gostka 506 842 896 montował mi już kilka aut Pozdrawiam Wszystkich :idea: :!:
Zgadza się. W jednym naszym ośrodku mieliśmy taki w sportowym nowym Bravo. Jeździł "ostre" jazdy po torze, i terenie, i nigdy nic nie zwiodło, doskonale reagował na sprzęgło i hamulec. Miękko i bezawaryjnie przez pond rok.
Ja się niestety nie zgodzę z kolegami, miałem już linki i za 500 zł i za 1200 zł w swojej karierze. Linka to linka, długo nie pochodzi. Co chwila musiałem podciągać linkę bo nie można było wysprzęglić. Robiąc na nauce około 50 tys.km rocznie musiałem co chwile wymieniać linki. Kolega mówi, że na drążkach niszczy sprzęgło. Ja mam Clio z przebiegiem 150 tys. km i sprzęgła nie robiłem jak do tej pory, a śmigam na drążkach.
Mariuszu, każda opcja znajdzie przeciwników i amatorów. Na obronę "linek" trzeba zaznaczyć, że wszystko zależy od wykonania i przede wszystkim rzetelności montażysty. Stalowa linka praktycznie się nie rozciąga. Po to jest stalowa :) (znikoma rozciągliwość) więc przy dobrym montażu - musi być dobrze. Rurki.. faktycznie nie zawsze i wszędzie da się zamontować ale mają swoje zalety również. Bardziej co prawda ingerują w pojazd (w aspekcie demontażu), ale z drugiej strony, kto używa auta po nauce jazdy do innych celów?
Jeździłem czterema autami gdzie były zamontowane linki i zawsze były z nimi problemy ( wszystkie montowane w "TRAKT"- Olkusz ).Natomiast jedyną wadą drążków jest to, że po pewnym czasie zaczynają się trzaskać. Z drążkami miałem do czynienia tylko w fiatach i każdy miał je montowane w innym zakładzie.
xxx