a kiedy zaczynasz nauke "manewrow obowiazkowych"?
Printable View
a kiedy zaczynasz nauke "manewrow obowiazkowych"?
Nie dysponuję dziś dużą ilością czasu. Jak masz jakieś konkretne pytanie to je sprecyzuj.Postaram się odpowiedzieć w najbliższym czasie. Pamietaj, że to forum ma na celu dzielenie się opiniami i wiedzą, służeniu radą innym.........
pozdrawiam.
no wlasnie forum w dodatku dzial "jestem instruktorem",Cytat:
Napisał pawel1
a niektore pytania i odpowiedzi ni jak sie maja do tej profesji
pozdrawiam
ps pytalem o to na jakim etapie szkolenia praktycznego zaczynasz nauke manewrowania
mozecie juz zaczac oddychac i skomentowac sposoby parkowania inne niz na stopnie i obroty :D
Krytykujesz innych a sam nie potrafiłeś w jasny zwięzły i zrozumiały sposób opisać jak wytłumaczyć kursantowi sposób wykonania parkowania równoległego. Podejrzewam, że poprostu siedzisz z boku i łapiesz za kierownicę. Dziwię się, że nie potrafiłeś zrozumieć,że wszystkie metody jakie opisywaliśmy stosuje się dopiero jak kursantowi pomimo wielu prób nie wychodzi a jak wiesz jest to najtrudniejszy manewr parkowania a parkingów z takim ukłdem jest najmniej.Cytat:
Napisał rufioo
Teraz odpowiem na twoje pytanie.
Manewrowania uczę jak kursant opanuje: ruszanie, hamowanie,cofanie, utrzymywanie kierunku jazdy na wprost,jazdę po łuku w obu kierunkach, ruszanie na wzniesieniu. Zaczynam od tych łatwiejszych czyli: hamowanie awaryjne,parkowanie skośne,zawracanie,parkowanie prostopadłe przodem, prostopadłe tyłem, równoległe do krawężnika wprowadzam jak kursant ma już wyczucie odległości i gabarytów najczęsciej w połowie kursu.
pozdrawiam.
Panowie nie ma co się sprzeczać. Każdy temat na forum jest dobry, bo nie jest to łatwy zawód. Szczególnie początkującym instruktorom jest ciężko. Początkujący czy ten bardziej doświadczony istruktor z każdego tematu coś wyciągnie co może mu się przydać w tym zawodzie.
Ja również jestem tego zdania :DCytat:
Napisał karol11b
pozdrawiam
zgadza sie, ale jest za coCytat:
Napisał pawel1
"poznacie moja tajemna metode prob i bledow Evil or Very Mad" + odp i podpis pod karolemCytat:
Napisał pawel1
pudlo, ale fakt lapie, ale bardzo rzadko jak syt zmusza, bo najlepiej sie uczyc na bledachCytat:
Napisał pawel1
nie zauwazylem tej wzmianki w zadnym poscie, stad moja krytyka, bo jak sam powiedziales tez tak parkujesz na obroty itp ;)Cytat:
Napisał pawel1
pozdrawiam[/quote]
No i dobrze, że jednak masz poczucie humoru. :wink:
Mam nadzieję, że pogadamy bardziej konstruktywnie przy innym poście.
pozdrawiam.
i tu się zgadzam na 100%, gdyż należę do tej grupy :)Cytat:
Początkujący czy ten bardziej doświadczony istruktor z każdego tematu coś wyciągnie co może mu się przydać w tym zawodzie.
:)
dlatego tak chętnie Was czytam :)
Niedługo sama zaczne jeździć jako intruktor bez doświadczenia. Wszytkiego musze nauczyć się sama (z pomocą męża, który jeździ zawodwo już od 25 lat)
i z Waszą pomocą :)
Dzięki za cenne rady, piszcie dużo :)
Pozdrawiam