cman napisał:
Cytat:
Rozwijała się o inne zagadnienia tylko dlatego, że nie chciałeś mi przyznać racji co do pierwotnego zagadnienia. Dopiero kiedy pierwotne zagadnienie zostanie wyjaśnione, można iść (lub nie) w kierunku innych zagadnień. Tutaj nie zostało ono do tego pory wyjaśnione, tylko Ty, chcąc jakoś obronić to co napisałeś, zacząłeś poruszać coraz to nowe zagadnienia.
Wydawało mi się, że w poprzednim poście już wszystko zostało wyjaśnione. Napisałem, że odniosłem się do założycielki tematu itd.
Co jeszcze wg. Ciebie nie jest wyjaśnione?
cman napisał:
Cytat:
Przypomnę, że napisałeś: "A jeszcze lepiej jedynkę włączyć po zatrzymaniu, a jeśli już musimy podczas jazdy to trzeba to zrobić przy minimalnej prędkości (...)" - stwierdziłeś, że trzeba i już. Gdybyś to rozwinął o coś więcej, pisząc na przykład, że: "najlepiej jest zrobić tak, zwłaszcza jeśli jesteś początkującym kierowcą" - byłoby wszystko w porządku, ale Ty napisałeś konkretnie, nie dopuszczając innych możliwości - w takiej formie nie jest to zgodne z prawdą.
J.W.
cman napisał:
Cytat:
Jakby tego było mało, to jeszcze następnie dodałeś: "(...) brrr....aż mi się nie dobrze zrobiło na samą myśl." - dobitnie sugerując, że wrzucenie jedynki przy 40 km/h jest zawsze - niezależnie od tego w jaki sposób zostanie wykonane - złe, złe i jeszcze raz złe.
Ale ja napisałem o przpadkowym (pomyłkowym) wrzuceniu jedynki przez osobę uczącą się. I nadal takie wrzucenie jedynki przyprawia mnie o dreszcz. Kursant nie ma pojęcia o przegazówkach itd.
cman napisał:
Cytat:
O właśnie: "(...) początkująca osoba niech lepiej (...)" - właśnie to trzeba było na początku zaznaczyć.
Gdybym wiedział, że będziesz wnikał w takie szczegóły, to bym może i tak napisał. O czym się pisze, a o czym nie, zależy też od tego z kim się dyskutuje i do kogo się pisze.
cman napisał:
Cytat:
Aha, czyli jest to ponoć niezgodne z techniką kierowania, ale wiele książek wydanych na ten temat nic o tym nie wspomina? Intrygujące...
Jeśli ma się odrobinę wiedzy na temat budowy i zasady działania chociażby skrzyni biegów, to pewne rzeczy się poprostu wie.
cman napisał:
Cytat:
O właśnie - czyli jednak nie: "trzeba..." i jednak nie: "nie da się..."?
Już to chyba ustaliliśmy i wyjaśniliśmy.