mariusz, mowisz o egz w Katowicach??
rozumiem ze oprocz przygotowania do jazdy , ruszania, jazdy "po luku", podjazdu pod "gorke" jeste cos jeszcze ??
Printable View
mariusz, mowisz o egz w Katowicach??
rozumiem ze oprocz przygotowania do jazdy , ruszania, jazdy "po luku", podjazdu pod "gorke" jeste cos jeszcze ??
Tak piszę o egzaminie Katowicach, są jeszcze dwa losowane zadania - parkowania.
Czy podczas egzaminu praktycznego w Katowicach wyjeżdża się na miasto (ruch miejski) czy tylko plac manewrowy?
Pozdrawiam
Tylko plac.
Witam, czy ktoś się orientuje jaki jest termin najbliższego egzaminu na instruktora w WORD w Katowicach?
Witam, z tego co słyszałem Katowice, podobnie jak Opole i Kraków mają nie najlepszą opinię ( jak i zdawalność ), Ostatnio byłem we Wrocławiu, czekałem na egzamin ok 2 miesiące ale zdałem za 1 razem jak ok połowa z kandydatów. Jak składałem papiery zagadałem z Panią w urzędzie i powiedziała że wszyscy z Krakowa do nich składają :D , ja miałem kurs w Mysłowicach i podobno byłem jedyny z tego ośrodka. Chłopak z którym rozmawiałem przed egzaminem zdawał w Opolu i na 30 osób zdały 3 ( instruktorzy którzy podwyższali kategorie) za drugim razem było podobnie i ponoć ogólnie niemiła sytuacja.
Wiem że z Katowic może blisko nie jest do Wrocka ale lepiej wydać trochę więcej kasy na podróż a zdać za 1 albo max za 2 razem ( na moim egzaminie zdało ok 50% ). A przyjeżdżali ludzie z całej Polski, Rzeszów, Kołobrzeg, Szczecin, Olkusz, Kraków itd...
Jeśli ktoś chce wiedzieć jak wyglądał egzamin we Wrocku niech przeczyta moją wypowiedź na forum na egzaminach w tym mieście. Na pytania też odpowiem.
Ja zdałem za 1 razem w Katowicach. Co jest łatwiejszego we Wrocławiu?
Chociażby to że na placu musisz wykonać tylko jazdę po łuku, a w Katosach jeszcze 2 manewry, a skoro nie wszystkim się udaje zrobić tego jednego manewru prawidłowo to z trzema jeszcze trudniej.
Poza tym we Wrocławiu są podane pytania na stronie i nikt nie wyskoczy z czymś nieprzewidzianym, i widać to w średniej zdawalności testów, w katowicach odpada ok 50% z tego co się tu osoby wypowiadają a we wrocku ok 20%.
Gratuluję że zdałeś za 1 razem ale widząc po ilości postów jesteś dość mocno zainteresowany tematyką, i nie wiem kiedy zdawałeś, może wtedy było lepiej niż teraz.
No jak się chce pracować w zawodzie, to trzeba się znać, no nie? Na tym to polega. Wciąż mnie zresztą zaskakują różne pytania, więc ciągle się dokształcam. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś miał inaczej. To tak jakbyś mówił, że lekarz jest niezainteresowany nowymi chorobami.Cytat:
Napisał volo
rok temu z hakiem.Cytat:
Napisał volo