jeśli jest tak jak przedstawił to cman na rysunku to się nie dziwię że samochód A zatrzymuje się przed torami bo gdyby pojechał dalej a światło na sygnalizatorze zmieniłoby się na czerwone to mógłby zablokować skrzyżowanie według mnie :wink:
Printable View
jeśli jest tak jak przedstawił to cman na rysunku to się nie dziwię że samochód A zatrzymuje się przed torami bo gdyby pojechał dalej a światło na sygnalizatorze zmieniłoby się na czerwone to mógłby zablokować skrzyżowanie według mnie :wink:
W tym wypadku jak na rysunku sytuacja jest ptosta, przed torowiskiem jest sygnalizator i linia zatrzymania, więc nic prostrzego jak stosować do sygnalizatora i ewentualnie zatrzymać w wyznaczonym mijescu. Sądzę jednak że henrykowi-ryszardowi nie o taki przypadek chodzi. A ja w poprzednim poście zacząłem niepotrzebnie teoretyzować z tym stopem.
Tak - o co innego mi chodzi. Dlatego muszę znaleźć odpowiedni rysunek, lub sam go zrobić. Do momentu tego stopu, mówiłeś Mariusz właśnie o tym - o co mi chodzi. Ale szukam podchodzącego rysunku, by ta sytuacja była bardziej jasne.
Może znajdziesz coś tu: http://www.luz.krakow.pl/skrzyz/