xxx
Printable View
xxx
Kolego Adrianie, w której części polski stacjonuje ten twój znajomy od pedałów, może bym skorzystał bo akurat potrzebuje przerobić Punto Grande. Tylko szkoda że na linki, bo to rozwiązanie jest strasznie awaryjne i ciągłe problemy z tymi linkami są.
xxx
Dziękujemy koledze za reklame produktu który sam montuje , zapraszamy na inne strony to jest forum i wszyscy oczekują tu wiarygodnych opini. Pod podanym numerem telefonu również pojawia się pan Adrian , !!!!ciekawy zbieg okoliczności.Cytat:
Napisał ADRian
Mam zamontowane linki w Pandzie, zrobiłem 100 tys.i nie miałem z nimi problemu(montowane w ASO)
Poza tym linka pracuje w pancerzu, więc o co ma się przetrzec ?
Uważam że linki są bardziej bezpieczne, ponieważ podczas obsługi hamulca i sprzęgła,pedały z prawej strony nie pracują.
I właśnie dlatego sa mniej bezpieczne , w sztywnych drążkach jest możliwość podbicia pedału w razie potrzeby , a na linkach skazani jesteśmy na to co wymyśli kursant.Miałam linki z firmy trakt i więcej nie zamontuje. Po pierwsze linki pękały po pewnym przebiegu i najczęściej przy mocnym hamowaniu , po drugie po zapiaszczeniu szorowały i ciężej zaczynały pracować. Od jakiegoś czasu montuje na sztywnych drążkach i mam święty spokuj, bez zrywania i szorowania. Ostatnio zakładałam w Aso Renault do Clio i chodzą bez problemu.
A co to ma do bezpieczeństwa ???Cytat:
Napisał mich490
Akurat to że pedały z prawej strony pracują czasem bywa pomocne.
Niech kolega Adminek taki mądry nie bedzie bo np Marcinów jest w polsce ponad pół miliona Adrianów może i mniej ale też sporo,kolega Adrian montował mi i drążki i linki i wiem co mi zamontował linki mi nie skrzypią i nie gniecie mi nogi jak w drążkach natomiast drążkowe są założone na sztywno i mozna odcgnąć sprzęgło czy też hamulec czego nie ma w linkach i tak kazdy sam wybiera w Polsce jest więcej firm co robi pedały ADAPTOR,TRAKT,FILIP i wiele innych ,kilku moich znajomych zrobiło sobie samemu pedały i też im chodzą nawet nawet
Witam
wszystkich zainteresowanych "pedałami", napiszę tak:
montowaliśmy pedały na drążkach i na linkach zestawy produkcji krajowej. Obecnie montujemy zestawy FAT D.C. zestaw można zamontować do każdego pojazdu nie zależnie od marki z minimalną ingerencją w nadwozie pojazdu. Jeśli chodzi o awarie, oczywiście są, ale bardzo rzadko, jak z każdymi urządzeniami, natomiast reklamacje przeprowadzamy również w terenie i co WAŻNE BEZPŁATNIE nr tel do naszego serwisu podany na pedałach dla sprawniejszego załatwienia sprawy.
Co do klientów jedni wolą drążki inni linki, a jeszcze inni jeżdżą bez pedałów. Ostateczny wybór należy do klienta, biorąc pod uwagę cenę, funkcjonalność, jakość, pomoc techniczną, serwis, itp, itd.
Jedyne co mogę poradzić to ostrożność w doborze firmy lub osoby montującej!!!
Wypowiedź Pana Adriana proszę pominąć ze względu na małą wiarygodność, kolega nie jest instruktorem i jeśli ma coś wspólnego z pedałami to napewno nie z tymi z samochodu.
Pozdrawiam Marcin
:wink:
Dzięki kolego Marcinie za info w sprawie kolegi Adriana, bo miałem skorzystać z jego usług. W takim razie szukam dalej pedałów do grande punto, może ktoś podpowie gdzie najlepiej założyć???