witam czy ktos wogle zdaje jeszcze w stolicy, czy wszyscy poza jej granicami
Printable View
witam czy ktos wogle zdaje jeszcze w stolicy, czy wszyscy poza jej granicami
jesli ktos zdal u nas w stolicy prosil bym o materiały pomocnicze byl bym bardzo wdzieczny
Właśnie jestem na finiszu kursu na instruktora :). Chyba w Warszawie nic z tego nie będzie. Mimo, że zmienili zasady egzaminowania nic nie słychać na temat nowego terminu egzaminów. Ostatni był jakieś 2 tyg. temu. Podobno kilka osób zdało.
Egzamin w Warszawie jest 21 czerwca na Odlewniczej
Dzięki.. Jak bedziesz zdawał napisz jak było.. :D
Witam ja mam tez trochę inne pytanie zapisywał się ktoś ostatnio w Warszawie na egzamin ? jeżeli tak to jak to wygląda bo ja się próbowałem zapisać trwało to prawie 2 godz chodzenia od budynku do budynku i nikt nie potrafił mi udzielić informacji gdzie mam iść itd w końcu jak udało się już wszystko załatwić nikt nie był w stanie udzielić mi informacji kiedy będzie egzamin pan powiedział łaskawie proszę dzwonić za 2 lub 3 dni a dzwonie już od tygodnia i nikt tam nie odbiera telefonu nie mam czasu tam podjechać bo mam kawałek drogi i nie wiem czy przypadkiem mój egzamin już się nie odbył dlatego pytam czy jest jakaś możliwość uzyskania info o egzaminie ? i jak to wszystko wygląda jak uzyskaliście informacje kiedy macie egzamin? A i jeszcze jak to wygląda jak nie zdam jak mam się zapisać na następny egzamin?
dwa posty wyżej jest termin najbliższego egzaminu w Warszawie , a do gościa od egzaminów na Placu Bankowym próbowałem się dodzwonić przez 2 godziny , w końcu się udało
Egzamin Warszawa przeniesiony na 27.06 godz 13:00 lub Ciechanów 28.06
Witam ja tez mam inne trochę pytanie ostatnio jak zdawalem egzamin na instruktora to pytania na teście byly wielokrotnego wyboru a teraz podobno sa jednokrotnego wyboru. czy to prawda wiecie cos o tym???
Tak. Teraz jest test jednokrotnego wyboru.
a jak teraz jest z testami ile pytan?? bo powoli czesc ludzi moi co innego a czesc co innego i jeden wielki bajzel sie robi bo niby kazdy wie lepiej....
Witam
Zdawałem dzisiaj w Warszawie test jednokrotnego wyboru, jeżeli chodzi o ilość pytań w testach to
Podstawowy - 20 pytań czas 30 minut - dopuszczalne 2 błędy
Kategoria B - 7 pytań czas 10 minut - dopuszczalny 1 błąd
Kategoria A - 7 pytań czas 10 minut - dopuszczalny 1 błąd
Pozdrawiam :D
duzo osob zdało? jak konspekty i placyk? mozna prosic jakies materiały do tego egzaminu i przede wszystkim gratulacje
z jakiej strony moge sciagnac naj nowsza wersje 217
Zdałem dzisiaj , testy spoko , parę pytań z serii co autor miał na myśli , konspekty formalność , zero pytań z treści , interesowali się tylko metodami i zasadami oraz budową konspektu , placyk bez stresu - wiadomości tylko z 217 dotyczące zadań na placu . Ogólnie do przebrnięcia na luzie . podeszło jakieś 80-90 osób , po testach zostało ze 30 i chyba wszyscy zaliczyli resztę . Komisja w porządku .
gratulacje dla ciebie. masz moze jakies pomocne sugestie zeby to zdac z czego naj lepiej sie uczyc
Witam wszystkich.Mnie dziś też się zdało na instruktora.Z tego co wiem podchodziło do egzaminu ok. 93-94 osoby, a zdało około 22.Komisja w porządku,choć szef na koniec oblał 2-3 osoby na placu.Gro pytań dotyczyło kategorii B1.Poza tym standard.2 pytania z metodyki,2 z 217,reszta przepisy,i niestety trzeba czytać dokładnie pytania, jak i odpowiedzi.
zdawało około 90 osób ile zdało całość nie wiem, gdy opuszczałem WORD całość zdało około 10 osób, kilka osób czekało na plac i prezentację na placu ze zdających całość oblała jedna osoba. Egzaminatorzy bardzo sympatyczni.
Jeżeli chodzi o prezentację, miałem pytania z metod nauczania, przykłady metod, ważne jest to, że są plansze, które można wykorzystać do prezentacji, gdy wszedłem wyjąłem dwie tablicę związane z moim tematem i zacząłem omawianie, miałem pytania dodatkowe o metody następnie dalej omawiałem, następnie miałem pytanie związane z rysunkiem na planszy odpowiedziałem i zdałem.
Jeżeli chodzi o plac:
Kategoria B według nowej 217
1.Losowanie, Zadanie nr 1 omawianie jak należ zrobić, prezentacja tego co omawiam i jak siebie oceniam.
2. Podobnie jak 1 oczywiście bez losowania, należy podać kryteria zadania, zachowania osoby egzaminowanej świadczące o możliwości stworzenia zagrożenia, zademonstrować zadanie i ocenić.
3.podobnie zadanie 7
Kategoria A podobnie jak B tylko losowanie zadania 1+łańcuch +5m, 8 i 7
Miałem pytanie jakie zadania można jeszcze wykonać na placu: hamowanie we wskazanym miejscu i hamowanie awaryjne, omówienie i demonstracja.
Jeżeli chodzi o wrażenia, jak stwierdził mój kolega egzamin jest łatwy jeśli znasz odpowiedzi na zadawane pytania w moim przypadku egzamin był łatwy, ale zawdzięczam to temu, że naprawdę solidnie się przygotowałem oraz temu że dużo czytałem wypowiedzi na forum, które ukierunkowały moją naukę.
Wszystkim forumowiczom bardzo serdecznie dziękuję. :D
Jeżeli chodzi o naukę uczyłem się z Prawo o Ruchu Drogowym,
217 ze zmianami najważniejsza D.U 78 z 2009,
Uczę jeździć samochodem Bem, Olszańska,
podręcznik kierowcy B Próchniewicz,
podręcznik motocyklisty A Próchniewicz,
warunki techniczne pojazdów D.U 32 poz 262 ze zmianami.
Strona z dziennikami
http://isip.sejm.gov.pl/prawo/index.html
a co z konspektami jak maj lepiej je ogarnac
Jeżeli chodzi o materiały do nauki to jeszcze Rozporządzenie Ministrów Infrastruktury i MSWiA z dnia 31.07.2002 D.U nr 170 z 2002 poz 1393 z późniejszymi zmianami znaki i sygnały drogowe.
Polecam pisanie konspektów samemu, są świetne jeśli chodzi o ugruntowanie wiedzy. Są różne techniki można pisać w punktach i samemu je rozwijać, pomocna tu jest książka Agnieszki Olszańskiej i Zbigniewa Bema Uczę jeździć samochodem. Są w niej przykładowe konspekty oraz opisane jest jak taki konspekt napisać. Pamiętaj, że podczas prezentacji są tablice z których można korzystać nie tylko tablice znaków ale i rysunki manewrów, tablica i pisaki z których możesz korzystać podczas swojej prezentacji. Pierwsze co zrobiłem odszukałem potrzebne tablice ustawiłem je i dopiero wtedy zacząłem wykład. Musisz być pewny tego, że wiesz co robisz i posiadać wiedzę na temat psychologi i dydaktyki i tu pomocna będzie wyżej wymieniona książka.
Dobrze jest też poczytać forum i różne wątki na nim występujące nie tylko dotyczące egzaminów.
Życzę sukcesów podczas nauki i egzaminów, jeśli się solidnie przygotujesz to zdasz mi się to udało za pierwszym razem, tak samo jak 2 moim kolegom. :D
a konspekty moga byc drukowane z kompa czy musza byc pisane wlasno recznie
Muszą być pisane ręcznie :D
przepisujesz gotowca przed prezentacją , było na to jakieś 90 minut luzu
Witam wszystkich,
czy ktoś może wie kiedy najbliższy egzamin w mazowieckim?
Terminy egzaminów w mazowieckim dowiesz się pod nr telefonu 0 22 695 65 95
lub na stronie
http://bip.mazowieckie.pl/cmsws/page/?D;1223
powinny być podane na 2 tygodnie przed egzaminem.
Wie ktoś ile jest jeszcze wolnych miejsc na egzamin w Warszawie 23 siepnia.Chętnie,też usłyszał bym ,jak przebiegał egzamin w Radomiu.Może ktoś tam zdawał?
Ja zdawałem. Zdawało ok 40 osób.
Pytania były typu co autor ma na myśli.
Oto jedno z nich
Ubytek pyłynu chłodniczego w zbiorniczku wyrównawczym
1. Może spowodować awarję silnika
2. Uszkodzić termostat
3. Można uzupełnić dowolnym płynem chłodniczym
Ręce opadają. Niestety nie zdałem:)
Miałe 17 dobrze na dwadzieścia, a musi być 18 :)
W dodatkowym odpowiedziałem dobrze na wszystkie.
Wydaje się mi że poprostu zabrakło mi szczęścia i chyba WIEDZY :) :). Jak ma się farta trafi się na łatwy zestaw i jest OK. Na praktyce w Radomiu był nissan micra. Może i dobrze że nie doszło do praktyki o pierwszy raz siedziałbym w tym samochodzie i tak troszkę kulawo jest tłumaczyć co i jak:)
Podchodzę jeszcz raz 23 sierpnia.. Pożyjemy zobaczymy :)
Witaj logit - mógłbyś napisać jakie były jeszcze inne pytania ? Na pewno coś jeszcze pamiętasz z tych testów. Z góry dziękuję. ps1966@wp.pl
Dziekuje za informacje.Może ja się teraz odwdzięczę.
To link do strony wydziału infrastruktury z niektórymi pytaniami z Warszawy.Te pytania już nie są w puli pytań,ale można się zorientować o ich harakterze.Wygląda,że nie jest zle,choć trzeba bardzo uważnie je czytać.Oto link:
http://bip.mazowieckie.pl/cmsws/page/
GetFile1.aspx?attid=933
Jest jeszcze na stronie urzędu pełna i aktualna lista pytań do konspektów,lecz na razie jej nie mogę znaleść.Ja już jestem dopuszczony do egzaminu 23 sierpnia.Możemy sobie i wszystkim życzyc powodzenia.
Jeśli by ktos znalazł ta listę,to proszę o informacje.
Witam.Ważna nowa informacja .Na stronie wydziału Infrastruktóry ,w zakładce komisja egzaminacyjna są do ściągnięcia aktualne tematy do prezentacji .Powodzenia.
Dzięki
znalazł moze juz ktos te tematy??
ma moze ktos opracowane we tematy ktore sa zawarte z tym zalaczniku ministerstwa?z gory dziekuje za info
Witam,ja podchodzę do egzaminu drugi raz w Olsztynie. Poległam na tym że na placu manewrowym nie zapiełam pasów :shock: - to wynik stresu. Test i konspekty za pierwszym razem.Ogólnie polecam-pytania jednokrotnego wyboru,sensowne ale wiedzę trzeba mieć.Komisja miła,starali się rozładować atmosferę i powiem że udawało im się.Z około 50 osób ponad 50% poległo na testach, potem chyba dwie na konspektach i dalej to już nie wiem. Zdecydowanie polecam Olsztyn(jeśli komisja się nie zmieni)bo tam są LUDZIE a nie bufonowate małpiszony :lol:
Pozdrawiam!
No nie wiem z tym przereklamowanym Olsztynem..
Na ostatnim egzaminie w Radomiu byli ludzie z Olsztyna. Mówili ze jak na teorię przyszło ok 80 osob to nikt nie zdał. Nie wiem ile w tym prawdy, ale kilka osób to potwierdzało. Wszędzie dobrze jak się człowiek nauczy
prawde napisałeś kolego :)Cytat:
Napisał logit
jak człowiek zda to i zachwala...jak mu się noga podwinie to wymyśla minusy :) zawsze tak było, jest i będzie :)
pozdrawiam
Jutro egzamin w Warszawie.. Ktoś z forumowiczów będzie obecny?
ja się wybieram...
ja też :lol: