Hmm to było coś odnośnie obsługi pojazdu, ale naprawdę nie pamiętam już pytania...
dasz sobie radę :)
Printable View
Hmm to było coś odnośnie obsługi pojazdu, ale naprawdę nie pamiętam już pytania...
dasz sobie radę :)
Tak, też jestem tego zdania :)
mialem egzamin wczoraj wynik negatywny zapamietalem kilka pytan
znak drogi ekspresowej i pytanie czego nie mozemy przejzezadzac ten znak
a. zawracac w innym miejscu niz wyznaczonym w tym celu
b. zawracac
c. zatrzymywac sie w innym miejscu niz w wyznaczonum w tym celu
o czym ostzrega nas znak a11
a. o nierownosci mogacej wystepowac na drodze
b. o mozliwosci zmniejszenia przyczepnosci kol
c. wzniesieniu drogi
co nalezy zglosic do straostwa
a. zmnaie miejsca zamieszkania
b.spzredaz samochodu
c. zmiane numeru nadwozia
gdzie w nocy mozna zostawic samochod bez oswietlenia
a.poza droga
b. na chodiku
c. na poboczu
za co egzamin praktyczny moze byc przerwany
a. za dwukrotnie zle wykonay manewr zmiany pasa ruchu
b. za przejechanie lini pojedynczej ciaglej
c. za niedostodsowanie sie do znaku poziomego powierzchnia wylaczona z ruchu
co wplywa na agresje kierowcow
tab byla odp a cos ze cechy wrodzone chcrakteru i nasladowanie innych kierowcow
Przyczyną agresji wśród kierowców jest:
A- narastające frustracje, naśladowywanie innych agresywnych kierowców
B- nieodpowiednio oznakowane skrzyżowania
C- chęć rywalizacji
za co egzamin praktyczny moze byc przerwany
A. za dwukrotnie zle wykonay manewr zmiany pasa ruchu
B. za przejechanie lini pojedynczej ciaglej
C. za niezastosowanie się do znaku poziomego powierzchnia wyłączona z ruchu
gdzie w nocy można zostawić samochód bez oświetlenia
A.poza droga
B. na chodniku
C. na poboczu
co należny zgłosić do starostwa
A. zmianę miejsca zamieszkania
B. sprzedaż samochodu
C. zmiane numeru nadwozia
o czym ostzrega nas znak a11
A. o nierownosci mogacej wystepowac na drodze
B. o mozliwosci zmniejszenia przyczepnosci kol
C. wzniesieniu drogi
A. zawracac w innym miejscu niz wyznaczonym w tym celu
B. zawracać - nie jestem pewien czy tu czasem nie miałeś dopisane "na każdym skrzyżowaniu"
C. zatrzymywac sie w innym miejscu niz w wyznaczonum w tym celu
A. zawracac w innym miejscu niz wyznaczonym w tym celu
B. zawracać - nie jestem pewien czy tu czasem nie miałeś dopisane "na każdym skrzyżowaniu"
C. zatrzymywac sie w innym miejscu niz w wyznaczonum w tym celu
tu na 100% bylo ze w miesjcu wyznaczonym w tym celu
cos mi sie pomieszalo z tym pytaniem bo tam zamiast zawracac bylo cos innego faktycznie don dobrze mowisz
jeszcze bylo
ja nie wolno holowac
chodzilo o to ze byly odp
jesi jest niesprawny uklad kierowniczy chyba ze sposob holowania wyklocza potrzebe jego uzywania
jesli sa niesprawne hamulce chyba ze sposob holowania wyklucza mozliwosc ich uzywania
3 odp nie pamietam
Taka mała uwaga
nie pisz post pod postem ale edytuj bo Cię Admin zje :)
Witam, jak ktoś coś wie o zapisach na egzam itp w lutym to niech pisze. Moim zdaniem wrzucanie pytań nie do końca będąc pewnym treści troche jest bez sensu bo powstaje tylko mętlik.
w lutym raczej egzaminu nie bedzie a dokumety zostana pzreslane do odpowiednich urzedaow w zaleznosci z kakiego miasta ktos jest
a co do pytan to nie musisz ich czytac skoro nie sa ci przydatne napisalem to co zamapietalem i mysle ze wielu osobom moze to pomoc
I jak? Wie ktoś może od kiedy ruszą zapisy na egzamin w Lublinie?
Hej, wiecie może jak teraz będzie wyglądał egzamin na instruktora po zmianie tych przepisów??
Z góry dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam ;)
Dzwoniłem dziś dowiedzieć się o terminy nowych egzaminów prawdopodobnie będzie w połowie kwietnia a ogłosić je mają w okolicach połowy marca. Wszystko tak dużo trwa ponieważ ma być ogólnopolska bazapytań
A wiadomo jak będzie wyglądał egzamin? Te pytania co były na wcześniejszych egzaminach??
Czy ktoś coś wie odnośnie egzaminu w Lublinie? Kiedy w końcu wznowią egzaminy, jakie zmiany konkretnie?
Witam egzamin w lublinie tak jak pisza wyzej bedzie gdzies niby w polowie kwietnia bylem dzis na spokojnej 4 i tam mi tam powiedzieli. z tego co slyszalem juz na nowych zasadach egzaminy byly w olsztynie na instruktora. cena egzaminu teraz to 340 pln podobno
Witam wszystkich, ktos moze jakos na dniach zdawal egzamin na instruktora ale w olsztynie? niech podzieli sie wrazeniami...:) pozdrawiam
Z tego co się dowiedziałem to termin egzaminu będzie "jeśli nic się nie zmieni to 05.05.2013".
Tylko, że 5.05 to niedziela wiec raczej Pani powiedziała na odczepnego. Ta Pani co się tym zajmuje to nie wiem za co pieniądze bierze. Od stycznia nie mogą zorganizować egzaminu. W marcu mówiła, że będzie w kwietniu, teraz, że w maju. A odnośnie pytań coś wiadomo? Czy będą nowe czy te co były wcześniej?
Szczerze współczuję, dobrze że zdałem w sesji z grudnia bo jak czytam to widzę, że trochę UM w Lublinie sobie nie może poradzić
Odnośnie pytań to nie wiem i też mnie zastanowiła ta data. Ja właśnie skończyłem kurs i odbieram papiery w następnym tyg. jak będę je składał to napiszę co i jak.
P.S. Ma ktoś wcześniejsze pytania z innych ośrodków niż Lublin?
Signar, a na kursie nic nie mówili jakie mogą być pytania? żadnych przecieków? Ja kończyłem w styczniu więc nic nie było wiadomo.
Niestety nic nie wiadomo odnośnie pyta. Wewnętrzny miałem robiony tylko na wzór nowych a i tak był niemal identyczny z poprzednim. Niestety papiery dostanę najwcześniej w przyszłym tyg bo akurat przewodniczący tak sobie zorganizował urlop, a osoba odpowiedzialna za dokumenty nie zdążyła go złapać. Sam poluję na pytania i szczerze nie mam pojęcia skąd je wziąć choć pewnie przyjadę do Lbn na dzień dwa w maju (jeśli nie dostanę się na ten termin) i będę starał się je pospisywać.
Czy ktoś już dostał informację na kiedy jest zapisany?
W Rzeszowie egzaminy ruszają 27 kwietnia
Z ciekawości zadzwoniłem do LUW i odnośnie terminów "nie wiem, jak się grupa nazbiera" ...
P.S. Wie ktoś do kiedy trzeba opłacić za egzamin bo mnie w starostwie odesłali do LUW a tam z powrotem do starostwa ...
Ja za egzamin płaciłem dziś rano w WORD 5 min przed egzaminem, więc z tym nie ma problemu. Dziś w Rzeszowie na 13 osób testy zdało 6
^^ Pamiętasz może pytania?
13maja mają być już egzaminy w Lublinie. A jeżeli chodzi o materiał to nie wiem jaki będzie ;/
Ja jestem zapisany właśnie na 14 -tego maja. A wie ktoś jakie były pytania w Rzeszowie? Jak w ogóle wyglądał egzamin po nowemu?
tez jestem na 14 zapisany, moglby ktos powiedziec jakie pytania w rzeszowie byly
No ja jeszcze nie mam ustalonego terminu :( dopiero powiadomienia przyszły do ludzi którzy zapisywali się w okolicach lutego marca
Ja składałem papiery w kwietniu i też jeszcze nie mam terminu, ale nie narzekam bo nie sztuka pójść na pierwszy ogień i wyłożyć 340 w ciemno, przynajmniej będę wiedział jak to się teraz odbywa (jak się koledzy z13go i kolejnych terminów podzielą wrażeniami:))
Mogę się pochwalić że zdałem dziś w Gdańsku. Na testach zdobyłem 38 p na 40:grin:
Na prezentacji wylosowałem "wyprzedzanie" więc temat woda, lecz koledzy oblali gdyż słabo poszło im pod względem dydaktycznym bo na to kładli nacisk.
Natomiast praktyczny poszedł najłatwiej gdyż wylosowaliśmy- tz. kolega losował i wszyscy potem mieli to samo--tj przejazd przez przejście dla pieszych- z omówieniem kryteriów i parkowanie -dowolne. Ogólnie to super egzaminatora trafiłem choć mój partner oblał gdyż wymusił pierwszeństwo.
Testy na 20 zdało chyba 8 osób. to tyle a odnośnie pytań testowych to jak ktoś będzie chciał to napiszę jutro.:razz:
poprzedni pierwszy egzamin miałem w marcu.
viko napisał:
Gratulacje ;-)Cytat:
Mogę się pochwalić że zdałem dziś w Gdańsku.
Gratulacje VIKO! Możesz napisać jakie pytania i jak wyglądał praktyczny? Jeździliście po mieście w roli instruktora a egzaminator za kierownicą czy jak to wyglądało?
Dzięki. Jechaliśmy w parach, a egzaminator z tyłu. Najpierw ja w roli kursanta a na mieście na parkingu zmiana i przybierałem rolę instruktora. Trzeba dużo mówić jak to instruktor , omawiać. wylosowaliśmy dwa zadania i do tych zadań głównie miałem się odnieść, tz omawiać w trakcie wykonywania manewru np. odnośnie przejścia dla pieszych - omówić zachowanie się, szczeg. ostr itp. a parkowanie dowolne, jak podyktował instruktor, czyli mój kolega, zatem było prostopadłe:-). Po wykonaniu tych zadań wracaliśmy do ośrodka.
pytania proste:
1. pyt o tabliczke F 21 ze zmyłką np do T8
2 pyt o zatrzymanie z tramwajem z wysepką
a) gdy jezdnia z prawej str ma jeden pas ruchu TAK
b) ......................-..............dwa pasy ruchu
c) gdy DROGA ma dwa pasy ruchu TAK
3 było coś o nowych żarówkach- żernikowe itp
4 pyt o Kat B1 czy potrzebne szkolenie -NIE
5 kto udziela instruktarzu odnosnie przebiegu egzaminu- instruktor/ egzaminator/ we własnym zakresie/ -odp instruktor
6 dwie krzyzówki łatwe
7 z dydaktyki maiłem błędy
8 pyt o kolumnę uprzywilejowaną- czy zachować odstęp 100 m (NIE) i jak się zachować,
więcej sobie narazie nie przypominam.