Tak widzę siedzisz w temacie-chodziło o eustres-odp.b :lol:
Metoda uczenia sie to"
1.forma badań naukowych
2.wynik dochodzenia do prawdy
3.sposób dochodzenia do prawdy-[machnij i to pytanie.]
Printable View
Tak widzę siedzisz w temacie-chodziło o eustres-odp.b :lol:
Metoda uczenia sie to"
1.forma badań naukowych
2.wynik dochodzenia do prawdy
3.sposób dochodzenia do prawdy-[machnij i to pytanie.]
To nie ja, to google :D
Według mnie odp. 3. Potem wrzucę jeszcze jakieś od siebie.
Tak! to dobra odp.--
Układ liniowy oznacza,ze:
1.poszczególne partie matriału programowego tworzą niepowtarzalny ciąg warunkujacych sie wzajemnie ogniw,które kursanci przerabiają tylko jeden raz podczas trwania kursu
2.kontakt z danym zagadnieniem programowym wystepuje co najmniej dwu lub trzechkrotnie podczas trwania kursu.
3.niezależnie od siebie realizowane są poszczególne partie materiału programowego--[nie będą cię męczył wydaje mi się ,ze 1. i 3.] lecz pewności nie mam niech ktos to rozważy... :lol:
Trzeci raz zapytam o Waszą odpowiedź na to pytanie:
WŁAŚCIWE FORMY UCZENIA SIĘ TO:
a)próby i błędy
b)naśladownictwo
c)praktyczne działanie
?
Skąd masz ten test -u mnie jest ""c""pzdr.jesli ma 23 pytania to mam odpowiedzi choc ,w jednym mam zastrzeżenia
Główne trudności w uczeniu się dorosłych to:
1.własciwa motywacja do uczenia się
2.niewłasciwie dobrane metody nauczania
3.dobre przygotowanie się do zajęc i dobre ich przeprowadzenia.----------jak myślisz która odpowiedz,mnie przychodzi na myśl tylko odp.2.tu mam jednak 1. i 2.
Pytanie z odpowiedziami mam z testu - prawojazdy.com.pl -egzamin wewnętrzny (online)...czy odpowiedź "c" jest w 100% poprawna?
Pozdrawiam
Niech moze się jeszcze ktoś mądrzejszy może wypowie poczekamy!/ :?
Ja bym do tych form uczenia dorzucił jeszcze odp. "próby i błędy". To bowiem pojawia się w różnych miejscach:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Uczenie_si%C4%99
"prób i błędów metoda, psychol. uczenie się lub rozwiązywanie problemów przez próby i błędy; forma uczenia się, w której pojawiają się najpierw reakcje przypadkowe i stopniowo są eliminowane te, którym nie towarzyszy efekt pozytywny, a zachowywane prawidłowe."
http://encyklopedia.wp.pl/encid,2228...l?ticaid=164f6
Choć kto wie, czy autor pytania akurat uzna tę formę za WŁAŚCIWĄ:D Bo istnieje na pewno taka metoda, ale czy uznawana jest za właściwą - tego już nie wiem. Choć skoro jest wymieniana to pewnie tak:)
To jeszcze obiecane pytania ode mnie:
Nauczanie:
a) to planowa i systematyczna praca nauczyciela z uczniami, mająca na celu wywołanie pożądanych i trwałych zmian w ich wiedzy oraz postępowaniu
b) to narzucenie konieczności przyswojenia okreslonej wiedzy
c) to systematyczne zachęcanie do brania udziału w zajęciach szkolnych
-Poprawne: a)
Metody słowne to:
a) pogadanka
b) dyskusja
c) pokaz
-Poprawne: a), b)
Środki dydaktyczne:
a) wspomagają myślenie kursanta
b) zastępują instruktora w czasie zajęć
c) ułatwiaja proces nauczania
-Poprawne: a), c)
Typy zajęć edukacyjnych to:
a) zajęcia zbiorowe
b) zajęcia powtórzeniowe
c) zajęcia syntetyzujące
-Poprawne: a)
Kalafior może masz jeszcze jakieś ciekawe linki tyczące sie w ogóle egzaminu na instruktora-byłbym wdzięczny ,wiedzy nigdy dość szczególnie w ty zawodzie-pzdr
Może macie jakiś materiał ludziska" z temau,układ spiralny,koncentryczny czym się np. rózni,;jak są realizowane układy treści w nich,o liniowym może coś,
Układ treści kształcenia w kursie nauczania różnych przedmiotów może występowac;
1.tylko w postaci liniowej
2.w postaci liniowej i koncentrycznej
3.we wszystkich podanych wyżej postaciach.
i tu mi dech trochę zaparło nie wiem!która dobra odp.-help!