Rozumiem ze masz Micre na Radom a na Liblin co Corse czy Aveo a moze jedno i drugie - jak bys porownal Micre z Corsa ? o aveo anwet nie pytam:)
Printable View
Rozumiem ze masz Micre na Radom a na Liblin co Corse czy Aveo a moze jedno i drugie - jak bys porownal Micre z Corsa ? o aveo anwet nie pytam:)
Corsa i micra podobne koszty eksploatacji. W micrze lepszy silnik, corsa lepsza skrzynia, sprzęgło. w micrach czuły rozrusznik, podobno często pada na Nauce. u mnie narazie OK
Teraz zamówiłem Corse D, kumpel ma na nauce i chwali, 10.000 pierwsze bez problemu.
Denerwuje mnie ten lublin, bo mam ludzi i musze samochód dokupic a oni nie moga sie zdecydowac, teraz clio testuja. Mogli by juz wybrac, samochód niby od 1 stycznia ma być, ale byłby czas żeby np. sprzedac corsy C, zamówić nowe samochody i przystosowac je.
A Zapewne będzie tak że my jako OSK ostatni dostaniemy od nich info i kursanci pójda na egzamin na nowym samochodzie nie wiedząc jak zrobic obsługe bo w żadnym ośrodku nie bedzie takiego samochodu.
Aveo nie chce, koszta czestych napraw, zuzycie paliwa powodują że jest to nieopłacalny samchód na Nauke.
A ty kolego na czym uczysz?? Jeśli byś kupywał teraz micre, moglibyśmy razem zamówić moze większy rabat by był
pozdrawiam
Niestety w tym roku nie przymiezam sie do kupna auta. W tej chwili ucze na mikrze i uwazam ze to drobre auto. Wczesniej jezdzilem na Oplu C i tez bez wiekszych zastrzezen poza zbyt niskim zawieszeniem (zwlaszcza przod lubiał sie wieszac po kraweznikach), Puncie III - fajne auto na nauke jazdy ale dosc awaryjne (duzo drobnych denerwujacych awarii - zwlaszcza wspomaganie kierownicy) i Lanosie - auto nie do zdarcia na nauce bardzo dobra skrzynia i silnik - szkoda ze aveo nie przejelo tego doswiadczenia.
widzę ze nie tylko ja mam "dobre" odczucia co do AVEO. jeżdżę nim już 52 tysiące i serwis mię naprawdę lubi (mam pytanie jak można złożyć skargę na prace serwisu). jeździłem jeszcze Puntem III którym zrobiłem 60 tys i miał tam kilka drobnych napraw które i tak nie dało sie naprawić ale nie mam co sie żalić na ten samochód.
W word torun została przedłużona umowa na AVEO na kolejne 3 lata.
ja tez myslałem że AVEO, będzie jak lanos. Mój lanos 98 rok zrobił 150 kkm na Nauce. Potem wziął go znajomy zalożył gaz, zrobił remoncik(amorki, rozrząd itp.) i zrobił nim kolejne 150 kkm, bo jest przedstawicielem handlowym. Samochód w jak najlepszym stanie do tej pory.
a Aveo to totalny szajs, moze dziadki które robią 50 km miesięcznie nie narzekają ale na Nauke to jest dno.
NAJLEPSZE SAMOCHODY JAKIE BYŁY DO NAUKI,MOIM ZDANIEM:
UNO,
PUNTO mk1,2
LANOS
PZDR
Moj sybiektywny ranking to:
Punto I
Lanos
Corsa C
Mikra
Punto III
Punto II
Aveo
Unem niestety nie bylo mi dane jezdzic:)
A co wy myslicie na ten temat?
Ranking Ok, tylko ja bym dał tak:
UNO
Punto I
Lanos
Corsa C,D
Micra
Punto III
Punto II
.
.
.
długo nic
.
.
.
Aveo
Uno było fajne, lepsze od punta mk1. mam sentyment bo to samochód na którym zaczełem jeżdzic.
Micra narazie sie sprawdza.
a zobaczymy co będzie z peugotami, toyotami czy innymi wynalazkami. Ciekawe czy bedzie nas stac na utrzymanie takiego auta.
fiat i daewoo byl dobre, ponieważ proste konstrukcje, tanie i dostępne części, większość można było samemu zrobić, albo jakis pan henio,zdzisio czy inny za 50 zrobił. :P
Mam takie pytanko co do micry, czy nie rozwala wam się mechanizm do regulacji położenia fotela??
Z fotelem w mikrze wszystko ok!Cytat:
Napisał norian
Z fotelami u mnie w micrze było wszystko ok do czasu, aż merc wjechał mi w 4 litery,ale wszystko dało się naprawić.
Na obecną chwilę stan licznika mojej micry 212 000 km, szykuję się do zmiany sprzęgła, obecne wytrzymało na nauce "tylko" 140 000 km.
moja jest po strzale bocznym, mysle że plastik sie połamał wewnątrz fotela. trzeba będzie zainwestowac w nowy fotel. :/
pozdrawiam