kopan napisał:
Cytat:
No ale co z tego i na JAKIEJ ZASADZIE wynika.
Czy Ty naprawdę nie rozumiesz tego przepisu? Czy tylko wcześniej walnąłeś gafę i nie chcesz się do niej przyznać. Teraz starasz się za wszelką cenę udowodnić, że masz raję, mimo iż wiesz (tak podejrzewam), że tak na prawdę nie masz racji. Nie chce mi się wierzyć, że Ty nie rozumiesz tego zapisu.
Jeśli nadal będziesz się upierał do swojej interpretacji, to wtedy wyjaśnimy Ci przesłankę tego przepisu i podyskutujemy na ten temat.
Natomiast jeśli jest tak jak piszę i myślę, to daj już sobie spokój z tym tematem. Po co dyskutować nad czymś, co jest jasne i nikt nie ma z tym problemu. Szkoda czasu na to. Jest teraz wiele innych ważniejszych spraw, chociażby związanych z wejściem w życie nowej ustawy.
kopan napisał:
Cytat:
Bo mi nijak nie wychodzi że należy prawym WYZNACZONYM pasem jeździć,
Nie ma znaczenia, czy pasy są wyznaczone, czy nie. Zawsze masz jechać możliwie blisko prawej krawędzi jezdni. Dotyczy to jezdni jednokierunkowych, jak i dwukierunkowych. Z wyznaczonymi pasami ruchu i bez wyznaczonych pasów ruchu. Nie chce mi się też wierzyć, żebyś w inny sposób uczył swoich kursantów.
slowdzerson napisał:
Cytat:
Jeśli kursant będzie jechał na egzaminie lewym pasem, kiedy wolny bedzie mial prawy to czy egzaminator nie przerwie egzaminu?
No przerwie.
Przerwać nie przerwie, ale na pewno potraktuje to jako błąd.
slowdzerson napisał:
Cytat:
Nie ma WYZNACZONEGO prawego pasa którym należy za wszelką cene jechac. Ale...
Taki przykład:
Jedziemy jezdnia o 2 pasach w jednym kierunku, mamy prawy pas pusty, jedziemy lewym to czy to jest zgodne z przepisami?
No nie.
Zobacz kopan, kolega slowdzerson to rozumie i trudno jest się z Nim nie zgodzić.
Także dajmy temu spokój.