Egzamin 23 sierpnia na odlewniczej.
Witam.
Zdawałem 23 na odlewniczej kat :B:.Zdałem,została mi jeszcze "C",ale najbliższy termin jest 26 września w Radomiu.
Co do ilości osób,które zdały test,to według moich obserwacji było to od 15 do 20 procent.Kilka osób poległo dodatkowo na praktyce i prelekcji.
Co do pytań,to zapamietałem kilka.
Od jakiego wieku zaczyna się obniżać zdolność uczenia się?prawidłowa odpowiedz;25 lat.
Jak masę maksymalną ma mieć pojazd na kat B1?{550 kilo masy własnej}
Egzaminatorzy byli wymagający,ale nie zauważyłem ,żadnych złościwości.Najwiekszym wrogiem jest stres,co wyraznie widziałem u siebie i innych.Trzeba jakos sobie z tym poradzić.To właśnie stres powoduje ,że osoba wychodząca z egzaminu pamięta zaledwie dwa ,trzy pytania.
Na odlewniczej jest tylko dwadziescia stanowisk komputerowych i to jest wbrew pozorom korzystne.
Egzamin wygląda tak.Wchodzi pierwsze dwadzieścia osób w kolejności alfabetycznej.Następnie sukcesywnie w miare zwalniania sie miejsc ,wchodzą nastepni.Zauważyłem,pytając się o pytania w teście osób wychodzących,że pomimo faktu,że to komputer losuje pytania,wiele z nich powtarza się.Widocznie tak jest ustawiony program.Osoby zdające pózniej,mogą na tym fakcie dużo skorzystać.Wszystkie pytania są jednokrotnego wyboru.Po wciśnięciu przycisku "koniec" na konsoli,od razu otrzymujemy wynik testu na ekranie.Powodzenia.
jeszcze w sprawie samego egzaminu..
Witam wszystkich,
Mam nadzieję, że pomimo zakuwania kodeksu drogowego i Dz. U. znajdzie się ktoś, kto będzie mógł mi udzielić odpowiedzi na kilka pytań jakie mam w związku z czekającym mnie egzaminem.
Właściwie to chciałem tylko się upewnić co do kilku technicznych rzeczy, a mianowicie:
1. Czy dokumenty jakie dotychczas zgromadziłem tzn: psychotechnika, zaświadczenie o niekaralności, punkty karne z policji i badanie lekarskie są potrzebne do zapisania się na egzamin czy też muszę je mieć ze sobą na egzaminie?
2. Kończę kurs na kategorie A, B, C. Na egzaminie zdaje sie jednorazowo wszystkie te trzy kategorie? A jeśli tak to ile jest w takim przypadku pytań? 20+7+7+7? I czy na egzaminie praktycznym na placu dla kazdej kategorii przeprowadza się oddzielne tłumaczenie manewrów, przygotowania do jazdy itp?
3. Czy pytania testowe dla moich trzech kategorii będą zawierać także pytania z kategorii A1, B1 i C1? I tak tytułem upewnienia się - tych "niepełnych" kategorii także dotyczy kodeks drogowy? tzn tam nalezy szukać odpowiedzi na te pytania tak?
I ostatnie - po zdanych testach losuje się temat konspektu z tego co wiem. Czy jest osobna sala i jaki jest czas na jego przygotowanie? Trzeba go napisać właśnie w tym czasie czy można np mieć swój gotowiec napisany odręcznie w domu? Ktoś tego pilnuje tam? I czy komisja w trakcie omawiania konspektu także zadaje pytania jak zwykły kursant?
Wiem, że niektóre z tych zagadnień może są banalne ale pozwolą mi uzupełnić wiedzę na temat czekającego egzaminu i myślę rozwieją sporo watpliwości z tym zwiazanych.
Czy w Warszawie zdaje się tylko na Odlewniczej? Jeszce zastanawiam się nad zdawaniem w Radomiu ale nie wiem czy warto się bawić w takie podróże..
Będę wdzięczny za odpowiedzi i zainteresowanie tematem.