Super życze Ci powodzenia ,bo napewno Ci się przyda:)
Printable View
Super życze Ci powodzenia ,bo napewno Ci się przyda:)
dzięki don gregorio ! bałem się, że każą mi jeździć na moto, no a w takich warunkach to niebezpieczne :P i się zastanawiałem czy im odmówię jeżeli mi będą proponować ósemkę na śniegu hehe
grobaczek - trzymam kciuki ! tym razem na pewno się uda, czekamy na relację już po egzaminie :) Ja mam egz. we wtorek o godz. 16.
To fakt, ustawy faktycznie bokiem wychodzą. Największe problemy sprawia mi rozporządzenie 217 ale właśnie staram się ją oswoić :)
a powiedz mi jeszcze czy sa jakies skrzyzowania i ile na egz?
Dzisiaj dzwoniłem do Urzędu Wojewódzkiego i Pani mi powiedziała, że w lutym prawdopodobnie w ogóle nie będzie organizowany egzamin na instruktora. Paranoja. Kurs mam ukończony a na egzamin nie mogę się zapisać. Do marca połowę się pozapomina. Jak ktoś zdaje w najbliższych dniach to może się dowiedzcie co jest grane? Jak komuś nie daj boże noga się powinie to zorientujcie się na kiedy będziecie mogli zapisać się na poprawkę.
Znak B26 oznacza zakaz wyprzedzania pojazdów silnikowych wielośladowych przez kierującego:
A. każdym samochodem ciężarowym
B. samochodem ciężarowym o dmc przekraczającej 2,5 t
C. ciągnikiem samochodowym
Dlaczego tu jest prawidłowa odpowiedź tylko C ? tak jest w materiałach z chomikuj. Skoro w kodeksie wyraźnie jest napisane że zakaz wyprzedzenia przez samochody ciężarowe.
Tak przez samochody ciężarowe, ale nie każde:
samochodami ciężarowymi o dopuszczalnej masie całkowitej przekraczającej 3,5 t,
ciągnikiem samochodowym
pojazdem specjalnym lub do celów specjalnych - o dopuszczalnej masie całkowitej przekraczająca 3,5 t.
odp A - błędna gdyż samochód ciężarowy może mieć np mniej dmc niż 3.5t i takim można wyprzedzać
odp B - błędna gdyż jego dmc nie przekracza 3.5t i też może wyprzedzać
Napiszcie jak tam dzisiejszy egzamin ;)
Dziś już się pewnie nie doczekamy relacji zdających... %%%% ;)
Trudno, Ja jutro podchodzę godz. 16 brrr... oby były znośne pytania na testach. Relację napiszę pojutrze,
daję znać z góry :)
ja bede walczyl we wtorek w lublinie wiec jak cos zapamietam to podrzuce na forum
Beznadziejnie. Miałam test numer 5. Pytania z przepisów nie sprawiły mi żadnej trudności, ale pytania z tego drugiego testu były mocno powalone.
1.Aby rozpoznać temperament kierowcy- będzie obserwował jego:
a.wrażliwość i impulsywność, myśląc o jego budowie układu nerwowego
b.budowę ciała mając na uwadze jego wzrost
c.wygląd zewn. mając na uwadze jego mimikę twarzy, gesty.
2.Egzamin może zostać przerwany:
a.gdy najedzie dwukrotnie na linie ciągłą
b.gdy źle zaparkuje
c. gdy przekroczy dopuszczalną prędkość o więcej niż 20 km/h
3.Było jeszcze jakieś nie pamiętam pytania coś o szkoleniu kursantów
odpowiedzi były:
a.metoda prób i błędów
b. coś ze schematami (poprawna)
c. wyćwiczenie odruchów warunkowych coś takiego
To z tych których nie znałam.
było też co to są środki dydaktyczne, o szkoleniu uzupełniającym(że na wniosek kursanta), oraz które z grup leków działają upośledzająco na sprawność psychofizyczną kierującego( benzodiazepiny i barpiturany)