To masz podobną sytuację jak moja ;-)
W poniedziałek zadzwonię do PWPW i zapytam, co z tym fantem zrobić...
Printable View
To masz podobną sytuację jak moja ;-)
W poniedziałek zadzwonię do PWPW i zapytam, co z tym fantem zrobić...
To, że on tam będzie to raczej niczemu nie przeszkadza. Musimy zgłaszać listę uczestników kursu, ten kursant po prsotu nigdy nie będzie uczestnikiem, także to chyba raczej nie problem, aczkolwiek przydałaby się opcja kasowania.
Przydałaby się właśnie. Po co ma się plątać skoro nie jest potrzebny.
Dzwoniłem dzisiaj do PWPW i na dzień dzisiejszy nie ma możliwości usunięcia tego kursanta, co oczywiście w niczym nie przeszkadza, że on tam jest, czyli tak jak napisał M.S.
Można wpisywać do portalu OSK nawet tych kursantów, którzy rozpoczęli szkolenie przed 19 stycznia 2013 r. (jeśli może to w jakiś sposób ułatwić nam pracę w OSK), choć takiego obowiązku nie ma. Liczy się to, co zostanie wysłane do Starostwa.
W związku z tym, że dużo OSK wpisało sobie "tzw. kursanta testowego", do PWPW jest duża ilość telefonów i e-mail-ów w tej sprawie. Prawdopodobnie niedługo pojawi się funkcja umożliwiająca "usuwanie" kursantów z portalu.
Taką informację otrzymałem z PWPW.
Witam!:)
Wie ktoś coś więcej na temat SPS ADMi?
To niby też jakiś Portal OSK ale podobno całkowicie bezpłatny.
Podobno nie trzeba tam też podpisu elektronicznego... Dziwne ale tak piszą w liście, który od nich dostałem wraz z kodem dostępu :)
Jeśli jest ktoś kto zna jakieś szczegóły to proszę pisać :)
Pozdrawiam.
Tak SPSAdmi jest darmowy, ma możliwość wysyłania info do Starostwa. Jeśli chodzi o podpis http://www.spsadmi.pl/index.php/regulamin rozumiem, ze może to za nas zrobić Operator (ale podejrzewam ze ta opcja już może być płatna) albo potwierdzić swoim podpisem elektronicznym. Pytałam w Starostwie (DZG) czy info z tego będzie przyjmowane, ale nie wiadomo czyt to będzie kompatybilne. Zamierzam to sprawdzić w najbliższym czasie;)
asia85z, to jak coś będziesz wiedzieć to daj znać, ja też jestem z DZG :) to możemy się wymieniać informacjami :)
nie ma sprawy ;) a pobierałeś już jakiś PKK?
Jeszcze nie, niestety.....:( A Ty bawiłaś się już z tym? :)
http://l-instruktor.pl/goracy-temat/...l#.UQpy3B38Jxs
Czy ktoś już działał z PKK? Podobno u nas jeszcze nikomu z nie udało się uzyskać numeru PKK, więc nie wiem jak tak procedura od strony OSK wygląda. Na razie też wstrzymuję się z podpisem elektronicznym, bo może jednak okazać się, że jest niepotrzebny?