Egzamin teoretyczny mam już z głowy :) 18 marca zdałem za pierwszym podejściem na 100% 74/74 pkt :D :D
Printable View
Egzamin teoretyczny mam już z głowy :) 18 marca zdałem za pierwszym podejściem na 100% 74/74 pkt :D :D
Gratulacje. Pozytywnego wyniku życzę z egzaminu praktycznego.
Cześć.
Dzisiaj zdałem egzamin praktyczny na prawo jazdy.
Było to moje pierwsze podejście. Zdawałem w Koninie. Kartę z przebiegu egzaminu można znaleźć na moim Facebooku.
Cześć.
Gratulacje ;-)
Karta motorowerowa... Pamiętam jak zdawałem ale nie pamiętam ile lat wtedy miałem... Zdawałem ją na swoim Romecie 50-T-1 :D Teraz mam prawo jazdy już ponad 7 lat... Czy dalej praktyka jest na boisku szkolnym?
Minimalny wiek na kartę motorowerową przed dniem wejścia w życie ustawy o kierujących pojazdami wynosił 13 lat.
Też zdawałem na Romecie ale z silnikiem jawy 50, a było to w 1992 r.
Praktyka jest teraz na placu manewrowym gdzie do wykonania jest 5 zadań egzaminacyjnych:
- Przygotowanie do jazdy, sprawdzenie stanu technicznego podstawowych elementów pojazdu odpowiedzialnych bezpośrednio zabezpieczeństwo jazdy.
- Jazda po łukach w kształcie cyfry 8.
- Slalom wolny (jazda pomiędzy 5 bramkami ustawionymi na placu manewrowym).
- Slalom szybki (jazda pomiędzy pachołkami ustawionymi na placu manewrowym).
- Hamowanie wykonywane w sytuacjach awaryjnych.
Jest też nauka jazdy w ruchu miejskim i egzamin w ruchu miejskim.
Teraz to sie nazywa "prawo jazdy" kategorii AM.. Ja "zdawałem" na kartę motorowerowa po zakupieniu przez rodziców Jawy 50.. Miałem pewnie te 13 lat, nie pamiętam dokładnie.. Ale praktyki nie kojarzę, po prostu poszedłem na posterunek i odpowiedziałem na kilka pytań o znaki.. Ale dobrze pamiętam, że przy jednej z kontroli na drodze zostałem pochwalony o dbałość o dokumenty bo kartę miałem "zapakowaną" do etui jak ówczesna legitymację szkolną..
Mało kto wie, że to prawo jazdy kat.AM. Każdy kto przychodzi to zapytuje o "kartę motorowerową".