-
Seba ja ani nie pytam się, wiedz o tym ,że u nas w WORDZi-e powiedzieli tak za pierwszym razem [wewnętrzny] zda kilka osób potem połowa a potem pewnie wszyscy a państwowy ,to tak na gwiazdkę MOżE!-nie nastawiam sie więc ...i nie pytam po co sobie pałe""zaśmiecać...pzdr.
-
Witam ponownie, dzisiaj zamieszczam 4 pytania, które pewnie wielu z Nas posiada w swoich zbiorach pytań i odpowiedzi. Niemniej odpowiedzi są dla mnie niejasne i zetknąłem się z różnymi opiniami. Konkretnie:
Pytanie numer 51(psychologia):
"KOMUNIKACJA INTERPERSONALNA ZOSTAŁA ZDEFINIOWANA JAKO"
a) proces, dzięki któremu jednostka przekazuje własne uwagi
b) proces, dzięki któremu jednostka przekazuje i otrzymuje informacje w bezpośrednim kontakcie z inną osobą - za pomocą przekazu werbalnego (wypowiedi) i niewerbalnego, na który składają się między innymi; mimika, gesty, pozycja ciała
c) proces, dzięki któremu jednostka otrzymuje informacje
Wszystkie czy tylko odpowiedź B)??
-----------------------------------------------------
pytanie numer 42(psychologia):
"KTÓRE Z WYMIENIONYCH PROCESÓW PSYCHICZNYCH ZALICZAMY DO POZNAWCZYCH":
a)UWAGA
b)UCZUCIA
c)MOWA
Tylko A, czy może a) i c)?
pytanie numer 56 (psychologia):
"ODRUCH KIEROWCY W OGÓLNYM UJĘCIU TO:
a)reakcja na wydawane polecenie
b)reakcja na dźwięki
c)reakcja przystosowawcza na bodziec zewnętrzny lub wewnętrzny zachodząca i kierowana przez układ nerwowy
Wszystkie odpowiedzi czy tylko c)??
pytanie numer 39 (dydaktyka/metodyka):
Przestrzegasz zasady LOGICZNEJ KOLEJNOŚCI,jeżeli:
a)uczestnicy poznają programowe treści: od prostych do złożonych, łatwych do trudnych, znanych do nieznanych
b)w trakcie zajęć stosujesz pomoce naukowe
c)poznawany przez uczestników temat, opierał się na tematach wcześniej poznawanych i jest podstawą do opanowania treści następnych
Zaznaczam C), ale czy odpowiedź A) również nie jest poprawna?
To jeszcze jedno pytanie, również z dydaktyki/metodyki:
"DLA PRZESTRZEGANIA TRWAŁOŚCI WIEDZY I UMIEJĘTNOŚCI W PROCESIE NAUCZANIA NALEŻY":
a)wielokrotnie i w różnych sytuacjach drogowych powtarzać ćwiczenia przy pomocy których kursanci utrwalają znajomość i umiejętności stosowania reguł, zasad, zachowań obowiązujących w ruchu drogowym;
b)przeprowadzać systematyczną kontrole i ocenę ucznia
c)stosować różnorodne metody i pomoce dydaktyczne
Zaznaczam wszystkie odpowiedzi, lecz zastanawiam się nad odpowiedzią c) - czy jest poprawna?
Pozdrawiam
-
Powiem tak,nie jestem pewien do końca ale typuję:
39-A,C
56-C
42-A
ostatnie ABC-dyd/metod.
-
Znalazłam troche materiałów z metodyki, jeśli ktoś chce to moge przesłać na maila.
Pozdrawiam i życzę Wam powodzenia :)
-
Witam
Jeśli możesz to prosiłbym o przesłanie tych materiałów z metodyki na adres Marrcel@vp.pl
pozdrawiam i dziękuje