Bo łatwiej zblokować przednie koła!! :shock:
Printable View
Bo łatwiej zblokować przednie koła!! :shock:
Wytłumacz mi, jakim cudem lekko hamując można zablokować koła?
Zależy co rozumiesz przez delikatne hamowanie
Jeżeli dotykasz pedału tylko po to by się światła zapaliły no to nie zablokują się koła
Ale np na pasach w czasie deszczu albo np w czasie opadów śniegu oczywiście jadąc na oponach letnich w ostatniej ich fazie dopuszczenia do używalności
:shock:
Moim zdaniem nie powinno się jeżdzić na luzie.
Każdy może mieć na ten temat swoje zdanie.
Ja mam takie że nie powinno się włączać luzu,w czasie jazdy.Ze względów bezpieczeństwa.
Jak będzie padać to proponuję włączyć luz i zrobić rozpędzonym autem parę zakrętów.
Dokładnie takie hamowanie, jak uzyskuje się jadąc na biegu bez gazu, czyli hamując silnikiem.Cytat:
Napisał Fast Men
Moim również, aczkolwiek trzeba zachować zdrowy rozsądek i wziąć pod uwagę to, że w rzeczywistości jazda na luzie może być niebezpieczna tylko w bardzo szczególnych warunkach i sytuacjach. Co za tym idzie nie można ogólnie przyjmować, że jeżeli jedzie się na luzie, to jest to z założenia niebezpieczne - bo zazwyczaj nie jest.Cytat:
Napisał Fast Men
Wszystko zależy od sytuacji
Nie powinno się równocześnie skręcać i wciskać hamulca(taka jest teoria) Dlaczego? A dlatego ze wykonujemy dwa manewry jednocześnie z których każdy potrzebuje osobno wystarczająco dobrej przyczepności. Jesli hamujemy to manewr skrętu nie dysponuje tak dobrą przyczepnością jakbyśmy skręcali bez hamowania.Cytat:
Napisał Fast Men
Wyhamować powinniśmy przed zakrętem zeby potem ładnie w niego wyjść na odpowiednim biegu(oczywiście dodając gazu w odpowiednim momencie zakrętu).
Fast men - na luzie się nie jeździ no chyba ze jesteś starym zatwardziałym kierowcą który nawet jakby mu łopatą wkładali ze na luzie się nie jeździ to i tak będzie jeździł bo taki nawyk sobie wyrobił.
jasiek23
Ja właśnie pisałem że się nie jeżdzi na luzie .
A co robiąc z gazem w zakręcie (zanim go dodamy w odpowiednim momencie)?Cytat:
Napisał jasiek23
Najefektywniej przed zakrętem zredukować bieg nie za ostro oczywiście. i Następnie puścić gaz . Nacisnąć na niego dopiero w ostatniej fazie zakrętu gdy zakręt jusz się prostóje :twisted:
I co wtedy robi samochód?Cytat:
Napisał Fast Men