A diesel w garażu? :)) Mój ojciec ma diesla i nie jest garażowany i nawet przy tych obecnych mrozach i śniegach bez problemu rusza :)
Printable View
A diesel w garażu? :)) Mój ojciec ma diesla i nie jest garażowany i nawet przy tych obecnych mrozach i śniegach bez problemu rusza :)
Zależy jaki... 200D odpali w każdych warunkach ale jakiś Opelek będzie się meczył :)
witam wszystkich, ostatnio słyszałem że diesel można przerobić na gaz, i tak wole benzynę ładnie ciągnie i tańsza instalacja gazowa.
w dieselu sprzęgło szybciej "łapie" przez co czasami auto nam gasnie bo zapominamy o tym fakcie :)
Jak potrafi się jeździć żaden to nie gaśnie. Często początkujący kierowcy twierdzą że łatwiej im dieslem bo właśnie rzadziej gaśnie, a jest to dlatego, że diesle mają większy moment obrotowy i do tego jest on osiągany przy znacznie mniejszych prędkościach obrotowych silnika niż w silnikach benzynowych.
Diesel, benzyna... a LPG??
Fakt na dieslu nie gaśnie tak szybko jak na benzyniaku.
W dieslu faktycznie łatwiej się rusza :) Trudniej o zgaśnięcie samochodu na światłach. To szczególnie ważne jak się jest kobietą :) Mój tat kupił mi octavie diesla. Powiem wam że jest naprawdę dobra. No i pali malutko. ostatnio jechałam z Warszawy na mazuty i po przyjeździe komputer pokazał mi spalanie 4,8 l! w almerze mojej mamy (benzynowej) to spalanie jest na poziomie 10l. a jej samochód wcale nie jeździ szybciej!
Dobra instalacja LPG to sposób na "dzisiejsze czasy". Ja robię na sekwencji 100km / 23 zł przed przerobieniem wydawałem ok 60zł / 100 km więc bez porównania...
odpowiadam na pytanie zawarte w temacie, oczywiście że diesel.:)