Witam!! Czy mógłby mi ktoś przesłać te materiały do praktycznej nauki jazdy. Proszę przez kliknięcie pw. Z góry dziękuje
Printable View
Witam!! Czy mógłby mi ktoś przesłać te materiały do praktycznej nauki jazdy. Proszę przez kliknięcie pw. Z góry dziękuje
Kliknąłem pw, mam nadzieję że nic poufnego nie wypłynęło z mojego kompiuterka...Cytat:
Napisał krawiol
WITAM SERDECZNIE!
Proszę o pomoc, mam małą lukę w wiedzy, a patrzenie w ustawę nic mi nie pomaga.
Do jakiej ilości godzin kursu jest zobowiązana osoba, która ma kat C i chce zrobić kat B? Z góry dziękuję!
Osoba taka nie jest zobowiązana do odbycia ani jednej godziny szkolenia. Może zdawać egzamin państwowy, bez ukończenia żadnego szkolenia.
Zgodnie z Dziennikiem Ustaw nr 217, paragraf 5, ustęp 3, pkt. 1: Nie wymaga się ukończenia szkolenia podstawowego od osób ubiegających się o prawo jazdy kategorii B lub B1 - jeżeli posiadają prawo jazdy kategorii C lub D.
moze ktoś słyszal gdzie w Wa-wce potrzebuja instruktora NJ kat "B" tel 798129198
Witam.Chciałbym prosić o doradztwo w sprawie zakupu Renault Clio.Gdzie w Polsce można go kupić najtaniej(oczywiście nowe),oraz czy do nauki jazdy można wziąć auto w leasing?Czy lepiej jest kupić auto za gotówkę lub na kredyt,czy może w leasing?Oraz jakie są łączne koszty przystosowania auta do nauki jazdy i ubezpieczenia.Oczekuję odpowiedzi od osób doświadczonych w tej branży.
witam
jestem instruktorka od 2 miesiecy.
na poczatku 3-4 godziny pojezdzilam z innym instruktorem aby mniej wiecej podpatrzec sobie co i jak wykonywac
przede wszystkim nigdy nie jezdzilam nissanem micra, wiec z czystej ciekawosci poprosilam tez o samochod na godzinke tylko dla siebie aby zapoznac sie autem
jesli jest ktos ciekaw jak wyglada plan naszych moich zajec prosze pytac ale teraz chcialabym napisac o czym innym
w tej robocie wazna jest cierpliwosc!!
ja podobno jestem mega cierpliwa choc przysiegam zdarzają sie przypadki ktore potrafia mnie wyprowadzic z rownowagi
ale powiem Wam jedno
wiem juz po dwoch miesiacach ze ci ludzie nie sa idiotami ale sa zupelnie pozbawieni W Y O B R A Z N I
Ci młodzi ludzie za pomaca naszej zajebistej reformy szkolnictwa nie sa uczeni samodzielnego myslenia
18-latek ma mature z rozumienia tekstu i oceniany jest nie indywidualnie tylko na podstawie jakiegos gotowego schematu
LUDZISKA oni sie ucza wszystkiego na pamiec
oni nie rozumieja tylko zapamietuja
9 raz robie z kims zawracanie na 3, mowie "prosze zatrzymac sie blisko prawej strony i zrobic zarwacanie na 3" (oczywiscie po prawej jest krawężnik i trawnik) a kursant mi zaczyna drzec ze strachu bo nie pamieta czy w lewo czy w prawo ma najpierw jechac, chociaz przeciez w prawo wjedzie w rów LUDZIE!! masakra
i takich ludzi jest 60%
i choc pracuje jako instruktor krotko moge Wam doradzic jedno:
proscie swoich kursantow zeby nie uczyli sie testow na pamiec a probowali zrozumiec czemu jest taka odpowiedz a nie inna, latwiej Wam bedzie wtedy w praktyce
proscie ich zeby zadawali pytania jak czegos nie rozumieja
i moj nie ukrywam zajebisty pomysl:
jezeli wasz kursant po raz 10 nie ruzumie manewru zawracania, parkowania czy czegokolwiek innego, kupcie sobie resoraka i narysujcie na kartce droge taka sama na ktorej najczesciej cwiczycie te manewry i tym resorakiem pokacie mu jak to powinno wygladac zeby mial obaraz tego w glowie
daje Wam 90% ze beda efekty :))
ogolnie jest duzo moze nie nerwow a irytacji ale praca daje duzo satysfakcji jesli sie w to wlozy troche serca...
milo jest dostac co jakis czas sms'a :
zdalem/am dziekuje za dobre przygotowanie do egzaminu:))
Na kartce rysowałem, ale na resoraka nie wpadłem. :)Cytat:
Napisał MACIE_JAK
Przepraszam czy wie ktoś może czy zmieniają się samochody egzaminacyjne na prawo jazdy kat. B w WORD w Wałbrzychu bo słyszałem jakieś plotki ze się coś zmienia ale na razie widzę cały czas Fiaty Pandy
proszę o odpowiedz Dzięki
Wiesz co z tym resorakiekiem to faktycznie zaje.....ty pomysł.Gratuluję !!!!Cytat:
Napisał MACIE_JAK
Masz może jeszcze w zanadrzu jakieś świetne pomysły?