Czy zna ktoś odpowiedź na pytanie : Przed jakim znakiem nie wolno się zatrzymać :?: :shock: Nie wiem jak odpowiedzieć. Będę wdzięczny za każdą odp. :wink:
Printable View
Czy zna ktoś odpowiedź na pytanie : Przed jakim znakiem nie wolno się zatrzymać :?: :shock: Nie wiem jak odpowiedzieć. Będę wdzięczny za każdą odp. :wink:
Na pewno nie można się zatrzymać przed znakiem B-36 "zakaz zatrzymywania" jeśli ma dołączoną tabliczkę ze strzałką skierowaną do dołu.
Ale czy jeszcze jest jakis? Muszę się zastanowić. :D
na autostradzie czy expresówce tez nie wolno sie zatrzymać ;p na końcu tych dróg jest zawsze znak informujący o jej końcu, przed tym znakiem tez sie nie zatrzymujemy :] parę innych znaków by sie znalazło. albo innym przykładem może być jak jedziesz dużym samochodem, wtedy nie możesz sie zatrzymać przed każdym znakiem żeby go nie zasłonić. pytanie trochę nie z precyzowane
No ale na kursach instruktorskich wręcz klasyczne.
B-36 z T-25b lub T-25c, C-15, D-8, D-10, D-38.
Wielkie dzięki koledzy. Pytanie było zadane dokładnie tak "Przed jakim znakiem nie wolno się zatrzymać ?" To co odpowiadacie to "oczywista oczywistość" cytując klasyka, ale ja czuję tu typową zagwozdkę, a odp. jest pewnie banalna. Móżdżymy dalej ? :roll:
Mam pytanie w związku z C15, dlaczego nie można się zatrzymać przed nim? Jeśli nie ma oczywiście znaku zakazującego zatrzymywanie.
Prędkość minimalna to prędkość minimalna i nie można się tym bardziej zatrzymywać. Chodzi oczywiście o zatrzymanie niewynikające z przepisów lub warunków rd.Cytat:
Napisał Rozporządzenie
Przed znakim dawanym przez np. Policjanta mówiącym o tym, że ruch jest otwarty.Cytat:
"Przed jakim znakiem nie wolno się zatrzymać ?"
A dlaczego nie wolno? Co tego zabrania?
To pytanie zadaje stary wyga młodym kandydatom na kierowców z kategorii: Które koło nie obraca się przy skręcie w prawo ? ? ? Prawidłowa odp. Zapasowe.