Witam!
Wie ktoś może gdzie można wykalibrować alkomat?
Pozdrawiam:)
Printable View
Witam!
Wie ktoś może gdzie można wykalibrować alkomat?
Pozdrawiam:)
Ale ja nie chce kupic alkomatu tylko potrzebuje sie dowiedziec gdzie przeprowadza sie kalibracje takiego alkomatu...:)
jeśli to jest rasowy alkomat to bedzie napisane w instrukcji lub na stronie producenta
Alkomat profesjonalny ale nigdzie tam nie jest napisane niestety....
policja musi gdzieś kalibrować i coś słyszałem o Zielonej Górze.
Na policji powinni powiedziec gdzie wysyłają
Alkomat możesz skalibrować u producenta lub w autoryzowanym serwisie. Niestety, trzeba to robić dosyć często, jezeli aktywnie z niego korzystasz
Kalibracje trzeba przeprowadzać w autoryzowanym serwisie. Zależy od tego ile już używasz, ale możesz mieć też problemy z sensorem, a nie kalibracją.
Jeżeli używałeś alkomatu do konkursów typu "Kto ma więcej we krwi?" to na pewno jest to problem z kalibracją :)
Alkomaty kalibruje się w serwisie autoryzowanym przez producenta. Wydaje mi się to kwestią dość oczywistą :)
Czytałem o firmie "Ilewekrwi" 24 godziny, wysyłkowo, wszystkie alkomanty kalibrują. U nas na budowie majster wysyłał hhehe
A wg mnie alkomaty w ogóle nie powinny być stosowane, bo przecież nie powinno sie pić i prowadzić! o
Hej, wiem, że pytanie dotyczyło czegoś innego, ale skoro wątek o alkomatach to zaryzykuję :)
Planuję kupić alkomat do samochodu, ale totalnie nie wiem, jaki wybrać. recenzji w sieci jest mnóstwo, oczywiście każdy chwali swoje..W jakim zakresie cenowym kupię coś sensownego? I jaki parametr jest najważniejszy, na co powinnam zwrócić uwagę?
Z góry dzięki za odp.
Przede wszystkim na miarodajność pomiarów :-)
Kalibracje trzeba przeprowadzać w autoryzowanym serwisie. Zależy od tego ile już używasz. Poszukaj serwisu blisko siebie i gotowe.
Witam,
orientujecie się czy alkomat za 100-200 zł kupiony na Allegro będzie dawał wiarygodne pomiary?
Na Allegro właśnie pojawił się najnowszy osobisty alkomat AlcoFind Q7 Senso. Ma najbardziej precyzyjny czujnik ze wszystkich modeli osobistych (sensor wyczuwa tylko molekuły alkoholu, więc nic - np. dym papierosowy - nie zakłóca badania). Pierwsza kalibracja gratis, a do tego za darmo dostajesz 100 ustników razem z alkomatem. Zdecydowanie polecam.
ja lata temu kupiłam na allegro alkomat za niecale 100zł i bardzo dobrze się sprawdza. Na początku kilka razy podjeżdżałam na policję, żeby tam się przebadać i sprawdzić wiarygodność mojego urządzenia, ale jak się okazało, że jest precyzyjne to teraz opieram się tylko na nim
Sądzę, że posiadanie alkomatu jest bardzo przydatne. Na przykład jesteś na imprezie, wypijesz kilka drinków i możesz sprawdzić wynik na alkomacie by przekonać się czy można jechać czy nie. Ale tu przede wszystkim rozsądek jest konieczny i zdrowe podejście.
Oczywiście, że alkomat jest bardzo przydatny. Sam używam czasem przed wyjściem do pracy przeważnie na pierwszą zmianę :)
Ja mam spore wątpliwości co do tanich alkomatów. Czy ich wskazania są wiarygodne ?
niestety tanie alkmaty nie sa wiarygodne, szkoda ryzykowac
Ja obecnie używam alkomatu Alkomat AF-35 Premium i jestem bardzo zadowolony, posiada sensor elektrochemiczny, który jest bardziej miarodajny. Posiada takie cechy jak:
-solidne wykonanie,
-ulepszona funkcjonalność,
-atrakcyjna cena na tle innych, podobnych alkomatów,
-krótki czas dokonywania pomiarów,
-badanie zawartości alkoholu w wydychanym powietrzu w przedziale od 0,00 do 5,00 promili.
Swojego używam od roku, w tym czasie kalibrowałem go raz w autoryzowanym serwisie, w którym go kupiłem, dzięki temu mam na niego aktualną gwarancję, dodatkowo jest również gwarancja na sensor.
Dziwne to wesele musiało być :)