Witam!
Może, ktoś zdawał egzamin na instruktora w Białymstoku?
Słyszałem, że prawie nikt tam nie zdaje :(
Printable View
Witam!
Może, ktoś zdawał egzamin na instruktora w Białymstoku?
Słyszałem, że prawie nikt tam nie zdaje :(
Ja zdawałem w pod koniec czerwca na dwadzieścia pare tylkomjedna odoba zdała testy
Ja go jeszcze nie zdałem ale może kiedyś się uda.
Z informacji wiem, że dziś w Gdańskim PORDzie był egzamin na instruktorów z kat. "B" i z 26 zdało tylko lub aż 16.
8 zdawałe w białymstoku ale było mało chętnych i łatwe pytania watro było iść jak teraz bedzie nie wiadomo
Daniel ja również zdawałem 8-go września w Białymstoku. Zdawałeś też praktyczny? Swoją drogą to bardzo mało zgłosiło się chętnych. Czyżby pojechali gdzieś do innego miasta zdawać po czerwcowym niepowodzeniu? Ale na szczęście teraz było dużo lepiej i już odliczam dni do odbioru legitymacji :) Pozdrawiam wszystkich instruktorów. Przemek
Bobik - mam pytanie jak rozkładały się pytania ile było z przepisów, a ile z dydaktyki i psychologi, może macie jakie były.Ja się szykuję do zdawania pod koniec września :wink:
Ja również slyszalam ze w B-stoku malo osób zdaje.Najczesciej ludzie przenosza sie do innych miast by zdac ten egzamin. :twisted:
Swoją drogą to jest trochę dziwne te przenoszenie do innych miast żeby tam zdawać. Skąd pewność, że w tym nowym mieście pytania nie będą trudniejsze niż poprzednio np. w Białymstoku?
Jeśli natomiast ludzie patrząc na liczbę osób które zdały, do osób które przystąpiły do egzaminu, kierują się do konkretnego miasta to powiem tylko tyle, że na 12 osób jakie przystąpiły 8 września do egzaminu w Białymstoku 6 osób zdało :) Co daje nam 50% zdawalność.
I wcale pytania nie były jakieś szczególnie łatwe, tylko człowiek jak już raz był na egzaminie i go oblał :( to wie mniej więcej na jakich pytaniach poległ i jaki jest zakres tych pytań.
Ja w czerwcu zrobiłem błąd np w pytaniu:
Jeżeli kursant zaczyna kurs jednocześnie na kategorię B i C to jaka jest liczba godzin teoretycznych, które musi odbyć:
a - 30
b - 35
c - 50
Czytając rozporządzenie 217 znajdziemy odpowiedź na to pytanie (odpowiedź b)
Nie sądziłem że skoro chcę zostać instruktorem tylko kat. B muszę wiedzieć takie rzeczy i dlatego nie doczytałem tego. A jednak... :)
Dlatego sądzę, że te przenoszenie się z miasta do miasta po to tylko żeby spotkać się z jeszcze dziwniejszymi pytaniami jest bez sensu :) Pozdrawiam.
Z tego pytania, które podałeś jest to pytanie na upierniczenie przeciwnika. Moim zdaniem może występować takie pytanie, ale gdybym ubiegał się o uprawnienia kategorii C a nie B :twisted:
Ale było minęło... Najważniejsze, że drugim razem poszło bardzo dobrze i zdałem :)
Jeszcze taka informacja dla osób, które przystępują do egzaminu.
CZYTAJCIE UWAŻNIE WSZYSTKIE PYTANIA I ODPOWIEDZI !
Na ostatnim kursie kilka osób zrobiło błędy na podstawowych pytaniach z Przepisów Ruchu Drogowego bo były pomieszane odpowiedzi albo dodana kolejna dobra odpowiedź.
I ludzie, którzy zaznaczali odpowiedzi z pamięci niestety zrobili błąd.
A czasami ten właśnie jeden błąd może zaważyć o zdaniu bądź nie zdaniu egzaminu.
Przemek masz rację, tak jak z pytaniem wcześniej o godziny, ale czytając ustawę bez jej zrozumienia i interpretacji, nie zda się egzaminu, a na kursach sam wiesz, że wykładowcy sami mają problemy z jej interpretacją, a z psychologii w ogóle noga :wink: Jeżeli przypomną się tobie jeszcze jakieś ciekawe pytania to podaj :D
Skecz będziesz zdawał w Białymstoku? Następny egzamin będzie 29 września ale w Łomży bo stamtąd chyba jest więcej osób zapisanych. Ale będzie ta sama komisja egzaminacyjna więc pytania mogą się powtórzyć (choć nie muszą).
Generalnie i na pierwszym i na drugim egzaminie sporo pytań było z ustawy 217 z punktu Plan Nauczania kandydatów na kierowców. Te wszystkie godziny nauczania i wymogi musisz mieć w paluszku :)
Na ostatnim było pytanie np.
Osoba podlegająca szkoleniu dodatkowemu musi odbyć:
a. 5 godzin zajęć teoretycznych po trzykrotnym uzyskaniu oceny negatywnej z części teoretycznej egzaminu
b. 10 godzin zajęć teoretycznych po trzykrotnym uzyskaniu oceny negatywnej z części teoretycznej egzaminu
c. 5 godzin zajęć praktycznych po trzykrotnym uzyskaniu oceny negatywnej z części praktycznej egzaminu
Odpowiedź b,c.
Było też pytanie co muszą uwzględniać zajęcia praktyczne ale nie pamiętam go dokładnie.
Chodziło o jazdę poza terenem zabudowanym na drogach o dopuszczalnej prędkości powyżej 70 km/h minimum 4 godziny i że muszą przebiegać na odcinku nie krótszym niż 50km, oraz że muszą uwzględniać minimum 2 godziny jazdy po zmroku.
Z tą jazdą po zmroku na pierwszym egzaminie było podchwytliwe pytanie bo w jednej z odpowiedzi było napisane, że minimum 1 godzina jazdy co jest nieprawdą i to była błędna odpowiedź.
Pozdrawiam
Właśnie mam zamiar zdać 29.09.07r. egzamin w Łomży, ale będę przystępował tylko do częci teoretycznej, bo jeżeli jej niezdam to szkoda mi kasy na część praktyczną. Z tego co wiem to prawie wszyscy będą zdawali część teoretyczno tylko :wink:
Słuchajcie a jak wyglądają ceny egzaminu? tzn.wiem, ze egzamin teoria z praktyką kosztuje 240zł. A jaka jest cena poprawki? Tyle samo?
Jeżeli będziesz zdawał teorię i praktykę zawsze 240 i jak polegniesz na teorii to kasa przepada :wink:
Hejak skecz,Cytat:
Napisał skecz
ja tez zdaje 29.09 w Łomzy, to moje pierwsze podejscie i nie ukrywam, ze mam lekki stresik :wink:
Siemka, do egzaminu podchodzę pierwszy raz, najgorzej że nikt niewie jakie pytania tym razem wyciągnie nasza szanowna komisja z kapelusza :twisted: . Zdaje tylko teorie najwyżej stracę te 80zł, ale będę wiedział na jakie pytania się w przyszłości nastawić :wink:
Poprawka jak padniesz na teorii to przepada polowa kasy z praktykiCytat:
Napisał skecz
1 blad ponad norme :cry: ciekawe kiedy bedzie koleny termin
Terz jeden błąd ponad normę :twisted: następny egzamin prawdopodobnie 20.10.07
w koncu zdales????????Cytat:
Napisał skecz
No właśnie. Jaka była zdawalność egzaminu w Łomży?
Ile osób zdało?
Zdały 3 osoby :D na około 40 :cry: Całe szczęście,że zapłaciłem tylko za teorię :twisted: Pytania na spokojnie były proste, ale ciśnienie panujące na sali było, za duże! Najbardziej denerwójące jest podejście egzaminatorów, cały czas weseli jak na Amerykańskim filmie, a jeszcze do tego pani przewodnicząca, z jakim smutkiem odczytała wyniki, tak byli zdziweni odpowiedziami, że dwa razy sprawdzali czy dobry test sprawdzają :shock:
Naprawdę ten test był do zrobienia, ale nie w takich warunkach :!: Następnym razem będzie lepiej :wink:
przerazajace wniki chlopaki .Ale glowa do góry
Siemka :twisted: Ostatnio przeanalizowałem swój egzamin i doszedłem do wniosku, że trzeba mieć dobrze zinterpretowane podstawowe pojęcia, a nie znać je ogólnikowo :!: Do egzaminu przygotowany byłem jak lekarz na operację na otwartym sercu, a poległem na katarze :wink:
i jak zdales pochwal sie :D :DCytat:
Napisał marcinz101
prawie 3 bledy, mam nadzieje ze nastepnym razem, apropo czy juz termin wiadomy??
Termin juz wiadomy 24.10 po poludniu, sama teoria w Bialymstoku
Siemka egzamin o godz 18.00 24.10.2007 :twisted:
powodzenia chlopcy:):)
Siemka, może ktoś zdawał już egzamin w Podlaskim Urzędzie Wojewódzkim w Białymstoku przy ulicy mickiewicza 3 sala konferencyjna? Ostatnio zdawałem w Łomży i była tragedia człowiek siedział na człowieku :twisted:
Siemka :twisted: Znowu do tyłu :wink: Zdawało 24.10.07 teorię 40 a zdało 11
Siemka :twisted: nowy miesiąc nowa szansa :mrgreen:
Przewidywany termin egzaminu na instruktora 17.11.07r Białystok, ale jak nie będzie frekwencji to 18.11.07r Suwałki :!:
skecz przykro mi .Ale na moje oko powinjienes w innymmiescie zdawać .Rozmawialam z kolega i on jak sie przeniósl do innego miasta od razu zdal;>Wiec może pomysl o tym
pozdrawiam
Siemka :twisted: Fajniutka masz rację, tylko ja osobiście nie żałuję tych nie zdanych egzaminów, bo dzięki temu bardziej się zmobilizowałem do pracy :wink: Będzie dobrze :mrgreen:
skecz w takim razie to inna bajka:]
Może jescze ja sie wyrobie:P i razem z Toba bedę robila :lol:
fajniutka-czemu inna bajka :twisted:
Siemka :twisted: egzamin w Białymstoku w WORD o godzinie 8.00 w dniu 17.11.2007 :wink:
skecz zauważyles ze tylko mys ie udzielamy w tym temacie:D:D PRzyjde popatrzeć jak zdajesz:P:P Kibicowac:D:D Ok?:D:D:
:twisted: Wiem,że tylko my się udzielamy, ale tym tematem jest zainteresowanych naprawdę sporo osób :shock: OK!