czy to cała tą ustawe trzeba znać ?przecież tego jest 46stron i chyba jeszcze nie koniec czy jest juz ktoś po egzaminie piszcie z czego was pytali czy kodeks ruchu drogowego też?
Printable View
czy to cała tą ustawe trzeba znać ?przecież tego jest 46stron i chyba jeszcze nie koniec czy jest juz ktoś po egzaminie piszcie z czego was pytali czy kodeks ruchu drogowego też?
Siemka musisz znać z ustawy:
1. zasady prowadzenia ośrodka
2.zasady egzaminowania na prawojazdy
3. zasady prowadzenia szkolenia
4. warunki dopuszczenia technicznego pojazdu do nauki jazdy tego w tej ustawie nie znajdziesz tylko ogólni!
5. zasady egzaminowania
6.Zasady wypełniania dokumentacji
7. Zasady egzaminu wewnetrznego
Z tymi problemami spotkasz się głównie podczas egzaminu praktycznego, jak będziesz zdawać w Białymstoku!!!!!!!!!!!! :twisted:
Ja miałam na egzaminie jedno pytanie z 217 stki.. ale jak chcesz zdać .. to lepiej znac ją cała... bo nie wiadomo jak to pytanie będzie brzmieć...
Bo moje miasto to Białystok :twisted:
Wypadało by. Później trochę głupio byłoby na proste pytanie kursanta, np.: "A ile trzeba wyjeździć godzin autobusem?", odpowiedzieć: "noooooo, nie wiem...".Cytat:
Napisał Jaga
Witam, osobiście preferuję uczyć się z tekstu drukowanego, niestety na chwilę obecną nie mam dostępu do drukarki stąd moje zapytanie zdobycie Ustaw inną drogą niż internet...Dziennik Ustaw, Kodeks?? Gdzie Ustawa 217 i pozostałe się znajdują...Pozdrawiam
:twisted: Sprawdzi w czytelniach miejskich :wink:
ja proponuje iść do punktu ksero gdzie drukują z dyskietek i płyt cd, ja tak drukowałem, koszt ok.17 zł z oprawieniem :wink:
hej
dzieki wszystkim za odpowiedz mysle ze trzeba sie solidnie przygotowac i juz potem to z górki tylko ze tak mi sie niechce tych ustaw ciekawych czytac poprostu zasypiam nad tym dziennikiem pozdrowka trzymajcie si przyszli instruktorzy
Witam
W jakiej ustawie można się dowiedzieć jakie wymagania musi spełniać samochód do nauki jazdy.
Głównie chodzi mi o to w co musi być wyposażony.
W ustawie nr 32 z 2003 roku bodajże..
Cytat:
Napisał aguska_80
Tak dokładnie
Tak jak wyżej napisaliście ustawa 32 z 2003 rozdział 13, :D
Siemka :twisted: zgodnie z ustawą pojazd powinien być wyposażony:
1.dodatkowy pedał hamulcaroboczego,który umożliwia przejęcie stereowania układem hamulcowym
2.dodatkowe lusterka zewnetrzne lewe i prawe
3. dodatkowe lusterko wewnętrzne
4. ogrzewana tylną szybę
5. apteczkę doraźnej pomocy
6. ogumione koło zapasowe
Samochód osobowy w zakresie kategorii B powinien mieć długość przekraczajacą 3,5m i osiągać prędkość conajmniej 100km/h
Trzeba pamiętać, że możemy się spotkać z pytaniem podhwytliwym:
a)Jaka jest długość pojazdu?
b)W jaką apteczkę musi być wyposażony pojazd? :wink:
Ja osobiście porzyczałem dzienniki ustaw z sądu i kserowałem je we własnym zakresie.Cytat:
Napisał Seba1982
Czy ktoś zdawał w Opolu i ma jakieś uwagi do tego egzaminu
Jakim instruktorem bedzie nasza Jaga, jesli nawet teraz jej sie nie chce jednej ustawy przeczytac? A wiadomo, jak czesto te przepisy sie zmieniaja i ile trzeba czytac zeby "byc na biezaco". Niestety mysle , ze wiekszosc instruktorow jest pokroju Jagi i nie zawracaja sobie glowy takimi glupotami jak jakies ustawy.