Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
-
04-04-2014, 14:25 #1Nowy użytkownik
Mój problem z OSK. Czy to jest oszustwo ?
Witam !
Dodaje nowy post ponieważ nigdzie ani na forum ani w internecie nie potrafię znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie. Mam zdany egzamin wewnętrzny ale tylko z teorii oraz zdaną teorię w WORDzie. Mój ośrodek szkoleniowy poinformował mnie, że nie mogę zapisać się na egzamin praktyczny do WORDu, ponieważ nie mam zdanej praktyki wewnętrznej.
Dodatkowo OSK namawia mnie na wykupienie dodatkowych jazd i pomimo iż nie robię żadnych poważnych błędów, utrudnia mi zdanie tego egzaminu. Mam wrażenie że padam ofiarą kolejnego oszustwa ze strony OSK. W celu upewnienia się o moich umiejętnościach prowadzenia auta, dokupiłam jazdy dodatkowe w innym OSK i tam nie mieli żadnych zastrzeżeń co do moich umiejętności.
Moje pytanie jest następujące: czy muszę zdać do końca egzamin wewnętrzny, czy moge od razu przystapić do egzaminu państwowego ?
Czy ktoś z Was miał podobna sytuację ?
Pozdrawiam Ewelina.
-
04-04-2014, 15:32 #2Nowy użytkownik
-
04-04-2014, 16:54 #3Od dawna na forum
- Mieszka w
- DZG
Ten OSK ewidentnie próbuje naciągnąć Cię na kase.
Jeśli przystąpilaś do egzaminu teoretycznego pństwowego to musiałaś mieć zaliczony egzamin wewnętrzny teoretyczny i praktyczny.
Jeśli nie mialaś praktycznego to już widać, że ten OSK coś kręci.
Jak masz zdaną teorie w WORD to śmiało możesz się zapisać na praktykę w WORD
Pozdrawiam.
-
04-04-2014, 17:05 #4Nowy użytkownik
-
05-04-2014, 19:35 #5Od dawna na forum
- Mieszka w
- Tarnów
ewelinm
OSK zrobił dla ciebie oszustwo.
Bo nie zdawałaś wewnętrznego egzaminu praktycznego !!!
To tak na piękne twoje oczy, czy była jakaś umowa dżentelmeńska ????
-
05-04-2014, 19:50 #6
-
01-04-2015, 12:14 #7Nowy użytkownik
Witam, podłączę się pod ten temat.
Po zdanym teoretycznym egzaminie wewnętrznym, zdałam państwowy egzamin i jeszcze 4 miesiące brałam lekcje jazdy zanim przystąpiłam do państwowego egzaminu praktycznego. W moim OSK nie przeprowadzono wewnętrznego egzaminu praktycznego. Na pewno bym zauważyła. Po prostu jeździłam, aż instruktor powiedział,że czas iść do WORD i zapisać się na egzamin. Tak też zrobiłam. Skoro jednak wewnętrzny egzamin praktyczny jest obowiązkowy, to znaczy,że instruktor sfałszował dokumenty.
Egzamin państwowy zdałam, prawo jazdy mam, ale mam też wątpliwości.
Czy brak praktycznego egzaminu wewnętrznego jest podstawą do unieważnienia egzaminu państwowego i odebrania mi uprawnień?

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks