Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
-
07-11-2015, 21:51 #1Od dawna na forum
- Mieszka w
- małopolska
Badania psycholigiczne i lekarskie w Starostwie?
Witam
Chciałem zapytać bo być może ktoś się orientuje czy jest możliwość odzyskania oryginałów badań, które dostarczyłem do Starostwa przedłużając uprawnienia instruktora?
Chcę rozszerzyć uprawnienia i na następny kurs muszę mieć badania a mam jeszcze aktualne wiec chyba logicznym by było odzyskać te które są w Starostwie ale czy nie będą mi stwarzać problemów? Mogą odmówić mi ich wydania? Może ktoś podpowie jak w razie czego jakiego argumentu lub paragrafu użyć?
Nie chciałbym wydawać kilku stów na nowe badania jak obecne mam ważne jeszcze trzy lata. Co prawda mam jeszcze inne ale na orzeczeniu od psychologa mam że mogę pracować na stanowisku kierowcy a na orzeczeniu lekarskim mam tylko wpisaną kat C+E a mi potrzebne są na instruktora i kat A i B
Z góry dziękuje za odpowiedź
-
14-11-2015, 19:25 #2
-
15-11-2015, 10:18 #3Od dawna na forum
- Mieszka w
- małopolska
Byłem prosiłem, ale niestety nic nie pomogło. Pani kierowniczka WK powiedziała, że muszą mieć oryginały i już. Na moje pytanie gdzie jest powiedziane że muszą mieć oryginały nie umiała odpowiedzieć, a także dlaczego oryginały to odpowiedziała, że oryginały i już.
Koleżanka jakiś czas temu zdała egzamin na egzaminatora i swoje badania psychologiczne i lekarskie do Urzędu Marszałkowskiego wysyłała faxem więc coś jest nie tak że jednym wystarczą podesłane faxem a inni muszą mieć oryginały. Szkoda tylko że dowiedziałem się o tym fakcie po wizycie w WK bo drugi raz nie będę się już prosił. Mam swoją godność i z mało kompetentnymi osobami które odpowiadają "BO TAK I JUŻ" nie chce mi sie rozmawiać.
-
15-11-2015, 15:52 #4
-
15-11-2015, 22:15 #5Od dawna na forum
- Mieszka w
- DZG
-
17-11-2015, 00:17 #6Od dawna na forum
- Mieszka w
- małopolska
Rozmawiałem z kierownikiem ośrodka co prowadzi szkolenie i powiedział, mi że jak mam ważne jeszcze poprzednie badania to jak najbardziej mogą być i nie wiem, ale logicznie rozumując jak mam ważne badania załóżmy do 2017r to dlaczego miały by nie być honorowane, ale wiadomo że urzędnicy poprzez swoje "widzimisie" niekiedy potrafią uprzykrzyć życie.
Tak jak mówiłem mam jeszcze inne ważne badania które robiłem do kwalifikacji wstępnej z tym że znowu tam na lekarskich jest wpisane tylko "kierowca C+E" i chyba że by przejść się do lekarza żeby dopisał A i B za jakąś niewielką dopłatą - tylko czy znowu u niego to przejdzie
Nie wiem pewnie odpuszczę i zrobię wszystko odnowa, ale gdyby coś pozostało w kieszeni to było by dobrze a jak nie to mówi sie trudno.
-
20-11-2015, 22:32 #7
Badania do kwalifikacji wstępnej mają inną podstawę prawną, więc nie mogą być honorowane do kursu na instruktora nauki jazdy. Ale odrobina dobrej woli lekarza i może zmienić Ci podstawę prawną i wydać kolejne orzeczenie lekarskie.
Swoją drogą to nie wiem dlaczego w starostwie robią Ci takie problemy.
-
21-11-2015, 17:34 #8Od dawna na forum
- Mieszka w
- małopolska
Jak im brakuje papieru toaletowego w kiblu nich sobie je zostawią tylko mam nadzieję, że nie wyjdzie im to na dobre.
Za rok i dwa lata kończą mi się różne uprawnienia więc teraz zrobię i niech na jednym "świstku" będą wszystkie paragrafy żeby w przyszłości wszystko robić za jednym razem a nie co roku plątać się po lekarzach i psychologach a do Starostwa i tak zaniosę już teraz ksero kolorowe i niech mnie cmokną.

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks